Samospráva

Úradníci sa vrátili po koronavíruse: Čo sa dá na handlovskej radnici vybaviť?

Na Mestskom úrade v Handlovej začala opäť fungovať niektoré činnosti, ktoré kvôli pandémii museli prerušiť. Takto aktuálne funguje.

Ilustračný obrázok k článku Úradníci sa vrátili po koronavíruse: Čo sa dá na handlovskej radnici vybaviť?
Zdroj: Mesto Handlová

Obyvatelia Handlovej si už môžu na mestskom úrade (MsÚ) vybaviť agendu v rámci matriky či overovania listín. Príslušné oddelenia začali opätovne poskytovať služby po tom, ako viacero zamestnancov zostalo práceneschopných pre nový koronavírus. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Návrat zamestnancov

Samospráva Handlovčanov žiada, aby úrad navštevovali v nevyhnutných prípadoch.

„MsÚ začal postupne poskytovať služby na oddelení overovania listín a daní, služby poskytuje aj matrika v oblasti úmrtí. Zamestnanci sa totiž vracajú na svoje pracoviská a postupne začínajú vybavovať nevyhnutnú agendu v rámci platných opatrení,“ uviedla Paulínyová.

Telefón a mail

Samospráva v tejto súvislosti podľa nej žiada obyvateľov, aby nepodceňovali rýchlo sa šíriacu pandémiu, boli zodpovední, opatrní a v prípade nevyhnutnej osobnej návštevy sa riadili pokynmi zamestnancov, ktorí sú povinní zabezpečiť plnenie aktuálne platných protiepidemických opatrení. „Zároveň žiadame, aby MsÚ kontaktovali prednostne na telefonickej linke prvého kontaktu a na emailovej adrese info@handlova.sk. V prípade, že budú volať na linku na jednotlivé oddelenia, stále sa môže stať, že na pracovisku nebude zamestnanec z dôvodu práceneschopnos­ti,“ ozrejmila.

V ostatnom čase zostalo viacero zamestnancov mesta v domácej karanténe, či už dôvodu pozitívneho výsledku vykonaného antigénovým testom alebo z dôvodu, že rodinní príslušníci a im blízke osoby boli pozitívne testovaní na nový koronavírus. Úrad preto nedokázal od 9. do 22. februára zabezpečiť všetky služby, ktoré sa v rámci platných opatrení snažil poskytovať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Handlovej a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM