Rôzne

Uľahčia to deťom i učiteľom: CVČ v Prievidzi pomáha žiakom pri dištančnom vzdelávaní

Centrum voľného času (CVČ) požiadalo o pomoc mesto. Nápad vítajú aj samotní pedagógovia.

Ilustračný obrázok k článku Uľahčia to deťom i učiteľom: CVČ v Prievidzi pomáha žiakom pri dištančnom vzdelávaní
Zdroj: TASR /Ján Krošlák

Žiakom, ktorých rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre alebo prvej línii, pomáha pri dištančnom vzdelávaní CVČ v Prievidzi. Deti sa tam dopoludnia učia, popoludní sa zapájajú do záujmovej činnosti.

„O pomoc nás požiadalo mesto. Som veľmi rád, že sme to prijali. Máme tu deti z prvého stupňa základných škôl, na začiatku ich bolo sedem a keďže sú tu veľmi rady, spravili nám reklamu a máme ich tu teraz 14,“ načrtol riaditeľ CVČ Dárius Štrba. Pomoc pri dištančnom vzdelávaní podľa neho vítajú i pedagógovia.

„Deti sa dopoludnia učia so svojimi učiteľmi, poobede majú záujmové činnosti. Deti majú rady zvieratá, máme tu malú zoo, na to sa veľmi tešia a nemôžu pre to ani spávať. Absolvujú tiež športové alebo výtvarné aktivity. Myslím si, že deti sú vyťažené ako školou, tak i záujmovou činnosťou,“ priblížil Štrba.

Jednou zo žiačok, ktoré sa vzdelávajú v CVČ, je i tretiačka zo Základnej školy Rastislavova Kristína Benková. Tá by podľa svojich slov bola radšej v škole. „Nebaví ma takto sa učiť a pani učiteľka má toho určite veľmi veľa,“ dodala Benková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Prievidze a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM