Rôzne

Trvalo to dlhšie, ale podarilo sa! Zrekonštruovali škôlku v centre Prievidze, FOTO

Viaceré opatrenia spomalili spomalili komplexnú rekonštrukciu Materskej školy na Mišíkovej ulici v Prievidzi. Rozšírili ju aj o jednu triedu.

Ilustračný obrázok k článku Trvalo to dlhšie, ale podarilo sa! Zrekonštruovali škôlku v centre Prievidze, FOTO
Zdroj: Mesto Prievidza

Materská škola na Ulici M. Mišíka v Prievidzi otvorila svoje brány po kompletnej rekonštrukcii. Tá zahŕňala i rozšírenie jej kapacity o jednu triedu, po novom ju tak bude môcť navštevovať o 20 detí viac ako doposiaľ. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

Komplikácie

„Musíme priznať, že počas rekonštrukčných prác nám situáciu výrazne skomplikovali viaceré protiepidemické opatrenia. Dokonca sme museli meniť stavebný úrad. V prípade MŠ sme išli do úplnej komplexnej rekonštrukcie, čo v kombinácii s viacerými obmedzeniami výrazne predĺžilo naše pôvodné časové plány," vysvetlila primátorka Katarína Macháčková.

Rekonštrukcia zahŕňala výmenu vnútorných a vonkajších rozvodov zdravotechniky, vykurovania, elektroinštalácie a vzduchotechniky. Stavebníci tiež zabezpečili nové omietky, výmenu krytov vykurovacích telies, zateplenie pavilónov, výmenu obkladov, novú kanalizačnú a vodovodnú prípojku a rekonštrukciu oplotenia.

Viac správ zo Slovenska

Hracia plocha

„Stavebné úpravy sa dotkli celého areálu škôlky, kde sa vytvorila hracia plocha, vonkajšie hracie príslušenstvo a spojovacie chodníky. Investície smerovali taktiež na nákup materiálno-technického vybavenia, a to najmä nákup potrebného interiérového vybavenia pre deti," doplnil Ďureje.

Práce stáli viac ako 1 151 000 eur, väčšiu časť investície hradilo mesto z fondov Európskej únie. MŠ M. Mišíka, ktorá je situovaná priamo v centre mesta, prednedávnom oslavovala 50 rokov od svojej výstavby. Jej celková kapacita je 122 detí.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto vyzerá škôlka po rekonštrukcii.

FOTO: Materskú školu Mišíka kompletne zrekonštruovali a rozšírili o jednu triedu
2
Galéria
Zdroj: Mesto Prievidza

Správy z hornej Nitry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM