Iné športy

Trio karatistiek opäť v prvej trojke

V Košiciach sa konalo 2. kolo Slovenského pohára kadetov a juniorov. Na súťaži sa predstavili karatistky športovej školy karate Prievidza pri Centre voľného času so stopercentným výkonom. Bačíková skončila bronzová, striebro brala Merašická a zvíťazila opäť Brázdová, Talent Novej Európy.

Ilustračný obrázok k článku Trio karatistiek opäť v prvej trojke
Zdroj: Dnes24.sk

Uplynulý víkend sa v na košickom tatami rozdeľovali posledné body do rebríčka Slovenského pohára ale zároveň aj prvé body do rebríčka na Majstrovstvá Európy v Portugalsku.

Boj o finále

Los rozdelil pretekárky tak, že v prvej časti pavúka boli Merašická a Bačíková. Merašická postúpila cez Mesarčovú (Jugo Košíce), potom cez Prpičovú (Real Trenčín) až narazila na Bačíkovú, ktorá mala prvé kolo voľne a potom vyhrala nad Bogárovou (Tayio Kollárovo). Tímové kolegyne na seba išli najvyššie kata, no pre technickú chybu v skoku bola úspešnejšia Merašická. Bačíková v boji o bronz porazila Prpičovú.

Prievidzské finále

Z druhej strany pavúka postúpila do finále Ema Brázdová cez Verebesovú (Metropol Košice) a Vaňušánikovú (ŠŠK Bratislava). Vo veľmi vyrovnanom finále zvíťazila Ema Brázdová. Zaistený postup na Majstrovstvá Slovenska

Najbližším vrcholom, ktorý čaká prievidzských kadetov a juniorov sú Majstrovstvá SR v Trnave. 7. decembra budú o majstrovský titul bojovať Merašická, Brázdová, Bačíková a Ján Hudec.

ZDROJ: ŠŠK Prievidza www.karate-prievidza.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM