Viktória Botošová Kultúra

Tradičný Banícky jarmok v Prievidzi: Čaká nás nabitý program na vynovenom námestí

Mesto Prievidza bude aj tento rok žiť tradičným Baníckym jarmokom. Kedy sa bude konať toto obľúbené podujatie a aký program nás čaká? Čítajte vo vnútri.

Ilustračný obrázok k článku Tradičný Banícky jarmok v Prievidzi: Čaká nás nabitý program na vynovenom námestí

Mesiac september patrí každoročne jednému z najväčších podujatí v našom meste – Baníckemu jarmoku. Tento rok sa toto návštevnícky obľúbené podujatie koná v termíne 18. –20. septembra 2015 v priestoroch vynoveného Námestia J. C. Hronského, na Ulici M. R. Štefánika a v Mestskom parku. V rámci programu vystúpia okrem tradičných domácich umelcov aj známe kapely ako Hex a Desmod!

Tradičný jarmok je aj tento rok spojený s príležitostným trhom, kde nájdete najrozmanitejší sortiment, atrakcie a kultúrny program. „Povolený je predaj výrobkov a poskytovanie služieb spojených s príležitostnými trhmi. Zábavné atrakcie budú umiestnené v Mestskom parku a na parkovisku pred Zimným štadiónom v Prievidzi. Pri atrakciách sa povoľuje poskytovanie služieb občerstvenia, s výnimkou predaja alkoholických nápojov, a predaj drobného spotrebného tovaru ako sú ľudové výrobky, oblečenie, bižutéria, hračky a pod,“ informuje hovorca mesta Michal Dureje.

Program jarmoku

V rámci otváracieho ceremoniálu nebude ani tento rok chýbať slávnostný banícky sprievod, v ktorom sa predstavia športové, kultúrne a iné kluby a spolky z mesta Prievidza so začiatkom o 16:00 h. Jeho súčasťou môžete byť aj Vy! Stačí ak sa do neho zapojíte na trase Ul. Fraňa Madvu pred Domom kultúry, po koniec sprievodu na Námestí J. C. Hronského.

Piatkový kultúrny program zaujme najmä vystúpeniami skupín Hex a Desmod. Sobota sa bude niesť v znamení nielen známych hitov od Elán Tribute Revival, ale zaznejú aj miestne skupiny ako Stay Tuned, Louiziana, SHZ Nany a Colors of Sound. Rovnako je program určený aj pre seniorov, ktorí si v nedeľu môžu prísť vypočuť skladby ich obľúbených skupín známych z televízie – Duo Jamaha, Duo Sonet a Profil.

Okrem celoslovenských umelcov v programe účinkujú aj interpreti z nášho mesta ako napríklad Mažoretky a tanečníci Trend, ktorí predstavia svoj Galaprogram k 30. výročiu založenia spolu s hosťom z Talianska, Folklórny súbor Malý Vtáčnik s hosťom, Školský orchester ZUŠ Ladislava Stančeka v Prievidzi a ZUŠ v Novákoch, Tanečný klub Fantastic – Elko Prievidza, či Banícky spevokol Kahanec spolu so Starohorským baníckym spevokolom Haliar, ktorí zaspievajú „veselé banícke piesne“.

„Jarmok je nielen o dobrom obchode, ale najmä o stretávaní sa ľudí a priateľstve v atmosfére, ktorá ich zbližuje. Pevne veríme, že si tento rok nenecháte ujsť bohatý program a Baníckeho jarmoku sa zúčastníte,“ dodal hovorca mesta Michal Dureje.

Prevádzkový čas jarmoku

18. 09. 2015 (piatok) 8.00 – 20.00 h
Občerstvenie 8.00 – 02.00 h
19. 09. 2015 (sobota) 8.00 – 20.00 h
Občerstvenie 8.00 – 01.00 h
20. 09. 2015 (nedeľa) 8.00 – 18.00 h
Občerstvenie 8.00 – 18.00 h
Zábavné atrakcie v Mestskom parku a na parkovisku pred Zimným štadiónom v Prievidzi 8.00 – 22.00 h

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM