Katarína Vlčková Kultúra

Tradičná oslava baníctva už klope na dvere: Aha, na čo všetko sa môžeme tešiť

Oslavy Dňa baníkov budú v znamení tradície, predajných stánkov a zábavy. Nebudú chýbať vystúpenia regionálnych umelcov a skupín. Radnica však tento rok vytiahla eso z rukáva. Pozrite, kto nám zahrá.

Ilustračný obrázok k článku Tradičná oslava baníctva už klope na dvere: Aha, na čo všetko sa môžeme tešiť
Zdroj: TASR

Tohtoročný banícky jarmok bude v znamení vystúpenia regionálnych umelcov, nebudú chýbať kolotoče, predajné stánky s chutným jedlom a výrobkami. Tento rok sa na jarmoku predstavia aj kapely IMT Smile a Polemic, ktoré osviežia podujatie, ktoré mesto organizuje pri príležitosti osláv Dňa baníkov. Banícky jarmok sa uskutoční od 12. do 14. septembra na Námestí Hronského, Ulici M. R. Štefánika a v Mestskom parku.

„Tradičný jarmok je aj tento rok spojený s príležitostným trhom, na ktorom návštevníci nájdu najrozmanitejší sortiment. Trh i kultúrny program budú prebiehať na Námestí J.C. Hronského, zábavné atrakcie budú umiestnené v Mestskom parku a na parkovisku pred zimným štadiónom,“ uviedla Nina Rusková z Kultúrneho a spoločenského strediska v Prievidzi.

Doplnila, že súčasťou otvorenia 12. septembra od 16:00 bude aj slávnostný sprievod, v ktorom sa predstavia športové, kultúrne a iné kluby a spolky z mesta. „Jeho súčasťou môžu byť aj Prievidžania, stačí, ak sa do neho zapoja na jeho trase, ktorá povedie od Ulice Fraňa Madvu pred kultúrnym domom po Námestie J. C. Hronského,“ objasnila.

V rámci kultúrneho programu sa už 12. septembra od 21:00 predstavia skupiny Polemic a IMT Smile, večer 13. septembra to bude hudobno-zábavný program Šláger paráda určený tým skôr narodeným. „Okrem celoslovenských umelcov v programe účinkujú aj interpreti z nášho mesta – napríklad Divadlo Na traky, folklórny súbor Vtáčnik či dychová hudba Necpalanka,“ dodala Rusková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM