Zuzana Vajayová Iné športy

TJ SOKOL Prievidza organizátorom IV. Kola Turnaja olympijských nádejí

IV. kolo Turnaja Olympijských nádejí v džude Trenčianskeho a Žilinského samosprávneho kraja sa tentoraz konalo na domácej pôde v budove Sokolovne v sobotu 11.6.2011.

Organizátorom tohto podujatia bola TJ SOKOL Prievidza, ktorá sa tohto IV. kola zhostila tak ako aj minulý rok. Organizačne sa na tomto podujatí podieľali členovia a priaznivci TJ, za čo im patrí veľká vďaka.

Taktiež patrí vďaka aj primátorke mesta Prievidza JUDr. Kataríne Macháčkovej, ktorá prijala naše pozvanie a prišla podporiť toto podujatie. Myslím si, že aj vďaka dobrej práci v TJ džudo v našom meste opäť napreduje a dostáva sa krok po kroku do povedomia občanov, po tom čo v predchádzajúcich rokoch zaznamenal značný útlm. Na turnaji sa zúčastnili mini, mladší a starší žiaci a žiačky z Martina, Žiliny a domácej Prievidze.

Turnaj sa niesol vo vynikajúcej atmosfére za povzbudzovania prítomných a aj samotných pretekárov. Som rád, že naši zverenci povzbudzovali svojich kamarátov, ktorí práve bojovali na tatami a starší a skúsenejší ich podporovali svojimi radami. Tentoraz sme mali na turnaji početné zastúpenie keď za TJ SOKOL Prievidza nastúpilo 15 pretekárov. S výkonmi našich som spokojný a teší ma aj fakt, že naši najmenší 6 a 8 ročný predviedli pekné techniky, ukázali nasadenie a bojovnosť.

Čo sa týka našich skúsenejších pretekárov tí opäť potvrdili svoje kvality, zápasili s prehľadom a technicky. Taktiež sa nám ukazujú aj ďalší pretekári, ktorí majú do budúcna perspektívu a po poctivom tréningu a dochádzke budú doháňať tých skúsenejších.

Pre niektorých to bol posledný turnaj pred prázdninovou pauzou a pre niektorých to bola príprava na nadchádzajúci ťažký medzinárodný turnaj v chorvátskom meste Split. Ak nerátame práve posledný spomínaný turnaj, tak naši pretekári sa zúčastnili od januára 2011 už na 15tom turnaji, čo je množstvo vybojovaných zápasov a umiestnení za ktorými je veľa ich úsilia a potu. Výsledky našich pretekárov podľa kategórií sú tu:

Kategória mini žiakov /ročn. nar. 2001– 2005/:

  1. miesto – do 34 kg Denis Škultéty
  2. miesto – do 30 kg Alex Guláš
  3. miesto – do 24 kg Matúš Matiaš
  4. miesto – do 22 kg Zuzana Zacharová
  5. miesto – do 38 kg Nikolas Karásek

Kategória mladších žiakov /ročn. nar. 1999 – 2000/:

3. miesto – do 30 kg Ján Zachar

3. miesto – do 35 kg Peter Volkov

3. miesto – do 42 kg Timotej Čery

4. miesto – do 42 kg Majo Kubáň

Kategória starších žiakov /ročn. nar. 1998 – 1997/:

  1. miesto – do 50 kg Matej Škultéty
  2. miesto – do 50 kg Ján Matiaš
  3. miesto – do 46 kg Miroslav Hýll
  4. miesto – do 57 kg Mária Šimová
  5. miesto – do 50 kg Marek Tubl

nedokončila pre zranenie – Rebeka Bahulová

Zdroj: TJ SOKOL Prievidza

Judo Prievidza
14
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM