Katarína Vlčková Kultúra

Tip na podujatie: Bojnice ožijú strašidelným príbehom o démonickom krkavcovi

Bojnický zámok tradične otvorí festival duchov a strašidiel. Začnite sa báť, pôjde o príbeh kliatby Mateja Korvína.

Ilustračný obrázok k článku Tip na podujatie: Bojnice ožijú strašidelným príbehom o démonickom krkavcovi
Foto: Katarína Vlčková

Festival duchov a strašidiel sa v Bojniciach teší popularite, o čom svedčí v poradí 21. ročník. Tento rok na zámku ožije strašidelná legenda z histórie jeho bývalých majiteľov. Od 30. apríla do 3. mája a od 7. do 11. mája Bojnický zámok predstaví svojim návštevníkom príbeh o Matejovi I. Huňadym, ktorého volali Korvín.

Tento rok dostal festival duchov a strašidiel názov Krkavec.
„Bude o rode Korvínovcov – Huňadyovcov. Okrem kráľa Mateja Korvína sa zameria na jeho celú rodinu, počnúc jeho otcom Jánom Huňadym až po jeho nemanželského syna Jána Korvína,“ povedal režisér podujatia Vojtech Bartko.
Ako dodal, návštevníci sa môžu tešiť na šikovných hercov, či už ochotníkov, ale aj poloprofesionálov, profesionálov, muzikantov, tanečníkov. „Tiež na fantastické kostýmy z divadelných dielní z Bratislavy, fantastickú hudbu Róberta Mankoveckého, a teda aj na naozaj pútavý strašidelný príbeh o kliatbe, ktorú dávno vyriekla kráľovná Mária, a tým oživila démonického čierneho havrana,“ priblížil.

Duchovia a bonus navyše

Návštevníci, tešte sa. Múzeum Bojnice si tento rok pripravilo aj bonus. „Vieme z minulých sezón, že keď ľudia prídu do Bojníc hlavne zďaleka, tak väčšinou zostanú aj cez noc. Tak prečo im neponúknuť večer ešte jedno podujatie, ktoré síce nebude také isté ako cez deň, ale bude to niečo nové. Pripravili sme nové nočné prehliadky, špeciálne pre festival duchov a strašidiel, ktoré sú zmesou väčšiny legiend Bojnického zámku. Diváci sa môžu tešiť na grófa Pálffyho, bielu pani Zuzku Podhradskú, čiernu pani Katarínu Noffry či Matúša Čáka Trenčianskeho,“ dodal k úspešnému festivalu Bartko.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM