Rôzne

Testovali i nemocnice: Takto to dopadlo v Bánovciach a Handlovej

V bánovskej nemocnici otestovali 562 ľudí a v handlovskej 509. Koľko bolo pozitívnych a aká je situácia v nemocniciach?

Ilustračný obrázok k článku Testovali i nemocnice: Takto to dopadlo v Bánovciach a Handlovej
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Na celoplošnom testovaní na nový koronavírus sa počas uplynulého víkendu zúčastnili i pacienti, personál a ich príbuzní z handlovskej a bánovskej nemocnice. V handlovskom zariadení otestovali 509 ľudí, v bánovskom 562. Nemocnice zaznamenali i pozitívne testovaných.

Handlová

„Zdravotníci v handlovskej nemocnici za dva dni celkovo odobrali vzorky 509 testovaným vrátane PCR testov, z nich sedem bolo pozitívnych a museli nastúpiť na povinnú karanténu. Nemocnica testovala všetkých pacientov, zamestnancov nemocnice a ich príbuzných, ale aj klientov senior centra," povedala riaditeľka zdravotníckeho zariadenia Marta Eckhardtová.

Negatívny test mali podľa nej všetci zamestnanci i klienti senior centra, nemocnica aktuálne neeviduje žiadnych pozitívnych pacientov, pozitívny je jeden zamestnanec a traja sú v karanténe z dôvodu pozitivity príbuzných.

Bánovce nad Babravou

V bánovskej nemocnici odobrali zdravotníci vzorky 562 testovaným, z nich 12 bolo pozitívnych. Nemocnica testovala všetkých pacientov, zamestnancov nemocnice a ich príbuzných. Ďalších 20 zdravotníkov podalo pomocnú ruku ako členovia odberových tímov mimo nemocnice.

„Z 12 pozitívnych prípadov sú traja pacienti. Nemocnica aktuálne eviduje dovedna deväť pozitívnych pacientov, z nich zatiaľ nikto nepotrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie. Pozitívnych je celkovo 13 zamestnancov, ďalších päť je v karanténe,“ dodala riaditeľka zdravotníckeho zariadenia Mina Bobocká.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM