Filip Chudý Krimi

Syn (51) dosekal matku mačetou (79): Rýchla reakcia trenčianskeho policajta, FOTO

Polícia informovala o brutálnom čine, v ktorom ma 51-ročný muž napadnúť svoju matku mačetou. Zadržal ho až trenčiansky policajt.

Ilustračný obrázok k článku Syn (51) dosekal matku mačetou (79): Rýchla reakcia trenčianskeho policajta, FOTO
2
Galéria

Pomáhať a chrániť pre väčšinu policajtov nie je len slogan napísaný na dverách auta. Policajt z Okresného dopravného inšpektorátu z Trenčína toto poslanie do bodky naplnil. Ako informoval Pavol Kudlička, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne, policajt vo svojom voľnom čase poskytol prvú pomoc žene, ktorú napadol vlastný syn. Okrem toho aj upokojil a spacifikoval útočníka do príchodu policajnej hliadky.

„Muž (51) mal vo večerných hodinách pod vplyvom alkoholu bezdôvodne napadnúť svoju 79-ročnú matku. Na bezbrannú ženu zaútočil mačetou s 55 cm dlhou čepeľou. Väčšina úderov smerovala na hlavu poškodenej, ktorá počas bránenia utrpela sečné zranenia. Počas toho, ako muž sekal mačetou, mal svojej matke opakovať, že ju zabije,“ povedal Kudlička.

Ten ďalej uviedol, že susedia, keď počuli hluk, oslovili trenčianskeho policajta, ktorý býva v bytovom dome, aby pomohol. „Kpt. Bc. Štefan Trokan okamžite konal a pribehol napadnutej žene na pomoc. Poskytol jej prvú pomoc a privolal rýchlu zdravotnú pomoc. Počas toho komunikoval aj s útočníkom a upokojoval situáciu. To sa mu aj do príchodu policajtov a záchranárov podarilo,“ opísal krajský policajný hovorca.

Napadnutá žena podľa jeho slov utrpela vážne zranenia so zatiaľ presne neurčenou dobou liečenia, ale s možnými trvalými následkami.

Vyšetrovateľka podľa slov Kudličku 51-ročného muža obvinila zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu v súbehu s prečinom nebezpečné vyhrážanie. „Za uvedené trestné činy mužovi v prípade, že ho súd uzná vinným, hrozí trest odňatia slobody od piatich do dvanástich rokov,“ dodal hovorca KR PZ v Trenčíne.

Pozrite si aj policajné zábery z prípadu.

FOTO: Syn (51) v bytovke napadol svoju matku (79) mačetou
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM