Daniel Palacka Kultúra

Súťaž o najlepšiu kroniku a monografiu: Prievidza získala prvé miesto!

Do každoročnej celoštátnej súťaže o najlepšiu kroniku, monografiu obce a mesta, ktorú organizuje Národné osvetové centrum sa zapojila aj Prievidza. V obidvoch kategóriach sa im darilo výborne. Získali hlavnú cenu.

Ilustračný obrázok k článku Súťaž o najlepšiu kroniku a monografiu: Prievidza získala prvé miesto!
Zdroj: TASR

Národné osvetové centrum (NOC) organizuje každý rok celoštátnu súťaž o najlepšiu kroniku, monografiu obce a mesta. Rok 2014 bol jej ôsmym ročníkom, ktorého sa zúčastnilo aj mesto Prievidza. V tejto súťaži obstáli na výbornú Monografia mesta Prievidza aj kronika mesta, ktoré získali hlavné ceny. Informoval o tom hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

„Mesto Prievidza získalo hlavnú cenu v kategórii Kronika mesta a rovnako aj v kategórii Monografia mesta – vedecká alebo vedecko-popularizačná,“ spresnil Ďureje. Súťažné materiály hodnotila odborná porota zložená z pracovníkov NOC, organizátorov, mediálnych partnerov súťaže a ďalších odborníkov. „Hlavná výhra je ocenením našej poctivej práce, ktorú robíme odborne, profesionálne, s maximálnym nasadením a v ktorej budeme pokračovať aj naďalej,“ zhodnotila primátorka Prievidze Katarína Macháčková.

Cieľom súťaže je podnietiť záujem o uchovávanie kultúrno-spoločenského dedičstva formou tvorby kroník, monografií obcí a miest, ktoré sú prostriedkom na hlbšie spoznávanie miestnej a regionálnej histórie, kultúry, tradícií a tým prehĺbiť pozitívny vzťah k Slovensku. Jej spoluorganizátormi boli Slovenský národný archív, Etnografické múzeum, mesto Martin a Združenie miest a obcí Slovenska.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM