Daniel Palacka Samospráva

Súťaž o najkrajšie slovenské mesto: Prievidza sa umiestnila na popredných priečkach

V súťaži o Najkrajšie mesto a obec Slovenska 2014 sa Prievidza umiestnila opäť na popredných priečkach. Podrobnejšie informácie nájdete v článku.

Ilustračný obrázok k článku Súťaž o najkrajšie slovenské mesto: Prievidza sa umiestnila na popredných priečkach
Zdroj: TASR

Pre rok 2014 je naše mesto štvrtým najkrajším na Slovensku. Vyplýva to z hlasovania verejnosti na internetovom portáli Slovakregion. Výsledky súťaže, ktorá bola vyhlásená v období od 1. apríla 2014 do 31.októbra 2014 boli uverejnené 5.novembra 2014.

V ankete dostala Prievidza vyše 22 000 hlasov. Len pre porovnanie, v roku 2013 sa Prievidza umiestnila na 7.mieste so ziskom 13 089 hlasov. Cieľom súťaže bolo poukázať na krásy našich krajov, miest a obcí, a v neposlednom rade na snahu primátorov a starostov o ich rozvoj.

„Som rada, že sa nám darí získať významné ocenenia pre naše mesto. Aj v súťaži o najkrajšie mesto na Slovensku je potrebné dodať, že v minulosti sa Prievidza nikdy neumiestnila na popredných priečkach. Zmena nastala až posledné tri roky, kedy sme sa umiestnili vždy v top 10. Ocenenie je o to hodnotnejšie, že hlasuje priamo verejnosť a počet získaných hlasov nás nesmierne teší,“ opísala primátorka mesta Katarína Macháčková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM