Tlačové správy

Štyri roky...

KOMENTÁR - Štyri roky. Obdobie, v priebehu ktorého sa dá stihnúť veľa vecí. Raz za štyri roky sa konajú napríklad olympijské hry, či majstrovstvá sveta vo futbale. Každé štyri roky skladajú voči občanom svoje účty aj jednotliví politici.

Ilustračný obrázok k článku Štyri roky...
Zdroj: Dnes24.sk

Rovnako, ako v športe, aj v politike je v záujme spoločnosti potreba dať šancu ďalším, ktorí so sebou prinášajú predovšetkým nové vízie. Vízie lepších výkonov a účinnejších zmien, oproti svojim predchodcom.

Končiaci primátor nemôže diktovať tempo novému. Pre skutočný rozvoj Prievidze je schopnosť efektívne použiť mandát od voličov v ich prospech dôležitejšie, ako schopnosť rafinovane manipulovať verejnosť, či šikanovať podnikateľov a zamestnávateľov.

Predstavte si Prievidzu, kde si primátor s výplatou zhruba 4,000 eur z vašich daní nerobí kampaň vo svojej pracovnej dobe.
Predstavte si Prievidzu, kde mandát primátora nestojí na emóciách a ľútosti, či na zásluhách vyplývajúcich zo samotnej náplne práce.
Predstavte si Prievidzu, kde primátor neintriguje, má víziu pre mesto, nie pre seba, a je taký istý po voľbách, ako pred voľbami.
Predstavte si Prievidzu, kde poslanci nie sú „verní“ primátorovi a sú voľní konať v záujme svojich obvodov.

Myslíte, že je správne, aby kandidáti na poslancov boli zaviazaní kandidátom na primátora už mesiac pred voľbami? Nepodporujte systém, ktorý je nastavený proti vám. Správny primátor je za to, aby poslanci nereprezentovali jeho, alebo ju, ale vás. Nikto predsa nevie, aké problémy život prinesie vo vašom obvode počas nasledujúcich 4 rokov. V záujme skutočných a trvalých zmien sa budem snažiť o otvorenú diskusiu s každým zvoleným poslancom, ako aj s verejnosťou, a to bez ohľadu na politickú príslušnosť, či sociálnu situáciu. Otvorený prístup je podľa mňa lepšie riešenie ako nátlak, či kupovanie si hlasov za zatvorenými dverami.

Trestnoprávnu zodpovednosť, o ktorú sa uchádzam, si plne uvedomujem a dokážem ju niesť. Prenášať zodpovednosť na zamestnancov mesta, či na poslanecký zbor, hoci je to zo zákona technicky možné, pokladám za malosť, nie šikovnosť. Rafinovaným manipulovaním verejnej mienky sa dajú vyhrať voľby. Na zlepšenie života v Prievidzi však treba iný, skutočne demokratický prístup.

foto, autor: Richard Marko

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM