Katarína Vlčková Rôzne

Stop psíkom! Na tieto miesta nesmiete so svojím miláčikom vstupovať

Pohyb psa na ihrisku je často dôvodom znečistenia a pre bežcov alebo korčuliarov aj možným nebezpečenstvom. Psíky tam nemajú čo robiť, no aj napriek tomu to majitelia psov nerešpektujú.

Ilustračný obrázok k článku Stop psíkom! Na tieto miesta nesmiete so svojím miláčikom vstupovať
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa mestskej polície sa detské ihriská v Prievidzi zmenili na miesto, kde sa môžu deti opäť bezpečne hrať. V meste je vybudovaných niekoľko nových ihrísk, ktoré boli pre bezpečnosť oplotené. „Plot zabraňuje okrem iného aj pohybu eventuálnych túlavých zvierat, ktoré by mohli ihrisko znečistiť alebo ohroziť jeho návštevníkov,“ zveril sa pre náš portál náčelník mestskej polície Ľubomír Pomajbo.

Uzavreté ihrisko je zaručene bezpečnejšie pre tých, čo radi športujú. Zabraňuje sa tak k nehodám na uliciach mesta.
„Aj školské ihriská sú spravidla oplotené na zabezpečenie ochrany pred vandalizmom, vstupom zvierat a často aj pred neoprávneným vjazdom vozidiel,“ povedal Pomajbo, no zároveň dodal, že „ani oplotenie však nezabráni tomu, keď do areálu ihriska alebo športoviska niekto psa privedie.“

V Prievidzi platí zákaz

Mestská polícia zakazuje vodiť psov na ihriská, do areálov škôl a škôl, no Prievidžania to veľakrát nerešpektujú. Štvornohý miláčik nepatrí tam, kde sa hrajú deti. Psy majú vyhradené miesta, kde nemajú prekážať športovci či hrať sa deti. Napriek tomu, sa zákaz často porušuje.
„Niekedy je za porušovaním týchto ustanovení iba neznalosť a nedostatok informácií, čo sa spravidla napraví po kontakte s príslušníkmi MsP. Niekedy však ide o úmyselné ignorovanie pravidiel alebo bezohľadnosť majiteľov,“ posťažoval sa náčelník polície.

V Lespoparku vládne ohľaduplnosť

Podľa náčelníka mestskej polície najväčšia ohľaduplnosť vládne v Lesoparku. V centre sa nachádza detské ihrisko, ktorým prechádza chodník. Na tomto mieste psíky nenájdete. Aj napriek tomu musia policajti často vysvetľovať pravidlá a dohliadať na ich dodržiavanie.

foto: archív Prievidza 24

Oplotene ihriska Prievidza
6
Galéria
Foto: Katarína Vlčková
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM