Monika Földešiová Iné športy

ŠSK Prievidza tentokrát bez zlata. Hanbu si však neurobili!

Ôsmi pretekári Športovej školy karate Prievidza pri Centre voľného času Spektrum sa z Bratislavského Rapid cupu vrátili s dvoma striebornými a štyrmi bronzovými medailami.

Ilustračný obrázok k článku ŠSK Prievidza tentokrát bez zlata. Hanbu si však neurobili!
Zdroj: Dnes24.sk

Laratistická mlaď zo širokého okolia sa zišla v hokejovej aréne Ondreja Nepelu, aby súťažili v individuálnych disciplínach kata a kumite. Prvé na programe boli kategórie kata, kde sa medzi ml. žiačkami zacvičuje Simonka Franková. Simonka sa popasovala so svojimi súperkami v piatich kolách. Prehrala s Niznerovou z Rapidu Bratislava.

Nováčikovskej nálepky sa zbavila Nikoleta Merašická, ktorá sa prepracovala síce tesnými výsledkami cez omnoho skúsenejšie pretekárky až do finále, kde po chybe podľahla Trenčianke Prpičovej. Posledné medailové umiestnenie v kata získala Ema Brázdová, Talent Novej Európy. Vo finále sa stretla s pravidelnou súperkou Peškovou z Budokanu Zvolen, ktorá Brázdovej oplatila prehru z 1. Kola SP v Galante.

„V kata nás ešte reprezentovali Dušička a Loch, no tí ešte musia dotrénovať obtiažnejšie zostavy a zvýšiť úroveň prevedenia tých, s ktorými súťažia teraz. Konkurencia nespí a majú čo dobiehať. V kumite sme mali niekoľko želiezok v ohni, no po taktických chybách prehrali ako Zaťko tak aj Brázdová a Dušička. Som veľmi rada, že decká prichádzajú na svoje chyby práve na týchto turnajoch, ktoré nie sú bodované a dúfam, že na pohárovkách sa im už budú vyvarovať a ich výkony budú suverénne,“ doplnila k výkonom karatistov trénerka Čierna.

V prvom kole kumite chlapcov do 20 kg Michal Zaťko viedol 3:0 po úspešnom kope na hlavu. Za vystúpenia so zápasiska bol 2 sekundy pred koncom diskvalifikovaný. Svoju nespokojnosť si napravil v boji o 3. miesto, kde výkonom 3:0 porazil Hrabačku zo sesterskej Športovej školy karate Bratislava. Za vystúpenia zo zápasiska prehrala zápas aj Ema Brázdová, aj napriek vedeniu 3:2. O tretie miesta boli úspešný Sylvia Myšeje a Samuel Dušička. Po podaní pekného výkonu napokon zostali bez medaile Alexander Lichner a Lukáš Loch.

Najbližšie sa karatisti ŠŠK Prievidza predstavia na 2. Kole SP kadetov a juniorv v Košiciach. A na Kachikan cupe v Nitre.

2. miesto Nikoleta Merašická Kata ml. kadetky
2. miesto Ema Brázdová Kata kadetky
3. miesto Simona Franková Kata ml. žiačky
3. miesto Sylvia Myšeje Kumite dievčatá – 20 kg
3. miesto Michal Zaťko Kumite chlapci – 20 kg
3. miesto Samuel Dušička Kumite chlapci – 24 kg

ZDROJ: ŠŠK Prievidza www.karate-prievidza.sk FOTO: Ema Brázdová © Marcel Rebro, rodičia ŠŠK Prievidza

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM