Radoslav Svitok Iné športy

Športová škola karate Prievidza po novom

Športová škola Karate Prievidza a Centrum voľného času SPEKTRUM Prievidza otvárajú kurzy karate, gymnastiky, atletiky a rôzne súťaže a hry pre deti a mládež. O športovú prípravu detí sa budú starať kvalifikované trénerky.

Športová škola karate Prievidza funguje v Centre voľného času SPEKTRUM iba od konca januára, no napriek tomu ju navštevuje mnoho šikovných detí. Za svoju krátku existenciu má na svojom konte niekoľko významných medailových umiestnení.

Na Majstrovstvách Slovenska získali bronz v seniorskej kategórii trénerka Dušana Čierna a v kadetskej Ema Brázdová. Brázdová vybojovala bronz aj na Európskom pohári mládeže, čím sa stala najúspešnejšou pretekárkou Športovej školy karate Prievidza. Darilo sa nielen skúseným pretekárkam, ale aj začiatočníkom, ktorý karate trénujú len od februára. Bodovali Borisko Ivanko, Romanka Árvová, Tomáš Kubala, Nikoleta Merašická, Jasmínka Králiková. Najviac medailí zo začiatočníckych súťaží získala Romanka Oboňová.

Za týmito výsledkami stoja trénerky Katka Hrdá, Eva Greschnerová a Dušana Čierna. Všetky sú absolventkami bratislavskej Fakulty telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského. Čierna je bývalá športovkyňa roka Prievidze, majsterka Sveta i Európy. Hrdá je držiteľkou slovenského rekordu v behu cez prekážky. Greschnerová niekoľkonásobná majsterka Slovenska v skoku do diaľky a v iných disciplínach. Doposiaľ sa trénovalo len dva krát do týždňa, no od septembra pribúda ešte jeden tréning. Od pondelka 5.9. sa bude trénovať v pondelok, v stredu a v piatok vždy o piatej hodine. Tréningy sú zamerané na všestrannú športovú prípravu, obohatené sú o karate, ktoré pôsobí na fyzickú ale aj psychickú stránku dieťaťa. Od septembra sa deti môžu tešiť nielen na viac tréningov, viac hier a súťaží ale aj na novú športovú podlahu, ktorú z časti financuje mesto Prievidza a z časti Centrum voľného času SPEKTRUM. Športová škola karate Prievidza, trénerky a mladí športovci ďakujú svojim partnerom ako aj Centru voľného času SPEKTRUM a hlavne mestu Prievidza za pokrytie finančných nákladov pri kúpe novej športovej podlahy – TATAMI.

Nábor karate
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM