Katarína Vlčková Iné športy

Sokoli v Španielsku: Na letnom sústredení sa zdokonaľovali v jude i v jazykoch

Letné sústredenie na španielskom pobreží Costa Brava si užili členovia TJ Sokol niekoľko dní. Mladým judistom tak pribudli nové skúsenosti a zážitky.

Ilustračný obrázok k článku Sokoli v Španielsku: Na letnom sústredení sa zdokonaľovali v jude i v jazykoch
Zdroj: Dnes24.sk

Sústredenie bolo zamerané na pohybové aktivity spojené s letnou turistikou a tréningom juda.
Pre judistov to bola zmena. Trénovali v odlišnom prostredí, než na aké sú zvyknutí a v iných klimatických podmienkach. „Myslím, že toto sústredenie bolo aj motiváciou pre členov klubu a zároveň si priniesli domov aj kopec nových zážitkov. Bolo to len vďaka tomu, že vo svojom voľnom čase nelenia, ale venujú sa poctivo judu. Pre mnohých je to zároveň šanca vidieť na vlastné oči cudziu krajinu, spoznávať kultúru iných národov, ich mentalitu a v neposlednom rade sa aj zdokonaliť v cudzích jazykoch, keďže vo vysokej miere sa na školách vyučujú,“ povedal o sústredení predseda a tréner TJ Sokol Ľudovít Škultéty.

Na sústredenie by sa podľa slov trénera nedostali, nebyť finančnej pomoci mesta vo výške 2 597,14 eur. "Takéto sústredenia motivačného, kondičného, technického alebo iného charakteru sú neoddeliteľnou súčasťou každého športu. Samozrejme, že všetko je otázka financií a budeme vždy povďační za pomoc pri organizovaní takýchto akcií aj v budúcnosti, aby sa ich mohlo zúčastniť čo najviac detí a mládeže.“ Zároveň povedal, že sústredenia sa zúčastnili deti rôznych vekových kategórii. „Všetci však boli disciplinovaní a počas celej doby sa nevyskytol najmenší problém,“ dodal.

Foto: TJ Sokol

Judo v Španielsku
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM