Katarína Vlčková Rôzne

Smutné tváre na Veľkonočných trhoch: Takéto sklamanie predajcovia ani kupujúci dlho nezažili

Tento týždeň opäť zavítali do Prievidze Veľkonočné trhy. Predajcom však nepraje počasie. Dážď, chladné dni a vietor odrádzajú k predaju remeselníkov i samotných zákazníkov.

Ilustračný obrázok k článku Smutné tváre na Veľkonočných trhoch: Takéto sklamanie predajcovia ani kupujúci dlho nezažili
Foto: Katarína Vlčková

Už tradične sa na Námestí slobody konajú trhy s veľkonočnou tematikou. V stánkoch nemali chýbať vajíčka zdobené rôznymi technikami, drevené píšťalky, rapkáče, rôzne ďalšie drevené výrobky, kríže, šperky, vyšívané obrusy, medovníkové vajíčka a podobne.

Nepríjemný dážď a smutné tváre

V prvý deň Veľkonočných trhov sme zavítali na námestie aj my. Počasie predajcom naozaj neprialo. Dážď a vietor vyprázdnil prievidzské námestie. Stánkov bolo ako šafránu a mnohí už balili tie svoje o pol piatej. „Počasie tentokrát skutočne nevyšlo. Sme tu už od rána. Mnohí kolegovia to už dávno vzdali a odišli. Keby nepršalo tak aj ľudí by prišlo viac. Síce chodili ale mali sme málo zákazníkov,“ zhodujú sa svorne predajcovia, ktorí postávali pri svojich stánkoch.

„Tešili sme sa na Veľkonočné trhy. Je to tradícia v meste. Prišli sme aj napriek zlému počasiu, no keď sme videli, že stoja tri stánky s nie veľmi lákavou ponukou, otočili sme sa a šli domov,“ prezradili Janka (22) a Milan (23).

My sme si prešli pomedzi stánky a veru tváre predajcov hovorili za všetko. Dúfajúc, že zajtra to bude lepšie sme im popriali veľa šťastia.

Záujem klesá

Bláznivý apríl úradoval aj v utorok. „Ja neviem, či sa to týmto predajcom oplatí. Počasie je také bláznivé a veru im nezávidím stáť v tom chlade. Vraj tu malo byť viac remeselníkov ale je tu strašne málo stánkov a naozaj slabý výber. Tento raz som si nič nekúpila,“ posťažovala sa nám Anna (50).

„Všimol som si, že ľudia chodia viac do obeda. Idú k doktorovi tak sa zastavia. No ale musím uznať, že ma tieto trhy neohúrili. Mohlo tu byť viac stánkov a uvítal by som väčší výber,“ povedal Jozef (48).

Veľkonočné trhy potrvajú do zajtra, teda 17. apríla. Budú taktiež od 8:00 do 18:00. Počasie sa snáď umúdri a remeselníci i predajcovia neodídu s dlhým nosom.

Veľkonočné trhy Prievidza
7
Galéria
Foto: Katarína Vlčková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM