Katarína Vlčková Rôzne

Smutná bilancia na našich koľajniciach: Za tri dni štyrikrát zrážka vlaku so zverou!

Železnice za týždeň zaznamenali naozaj vysoké číslo prípadov, kedy vlak usmrtil zvieratá. Len v našom regióne sa počas troch dní vlaky štyrikrát zrazili s lesnou zverou.

Ilustračný obrázok k článku Smutná bilancia na našich koľajniciach: Za tri dni štyrikrát zrážka vlaku so zverou!
Zdroj: TASR

Pozreli sme sa na to, ako to vyzeralo na našich železničných tratiach uplynulý týždeň. Len v okrese Prievidza ŽSR zaznamenala 4 strety vlaku s lesnou zverou. Ku všetkým štyrom zrážkam došlo vždy okolo piatej ráno.

„24. septembra o 4:50 osobný vlak z Handlovej do Chrenovca zrazil jeleňa,“ povedala hovorkyňa ŽSR Martina Pavlíková. V ten istý deň o 10 minút neskôr ŽSR zaznamenali zrážku jeleňa medzi Novákmi a Zemianskymi Kostoľanmi. Dva vlaky mali meškanie takmer 20 minút. „25. septebra o 5:02 na trase medzi Zemianskymi Kostoľanmi a Bystričanmi zrazil rýchlik srnu a 27.septembra o 5:05 zrazil osobný vlak medzi Chrenovcom a Prievidzou neidentifikovateľnú zver,“ priblížila.

Hovorkyňa informovala, že len za uplynulý týždeň došlo na celom Slovensku až k 28 prípadom usmrtenia zvierat vlakmi. „Tieto zvieratá sa nachádzali popri a v priestoroch železničnej trati. Väčšinou išlo o zrážky vlaku s lesnou zverou. Napríklad v ŽST Trnava sa stal kuriózny prípad, kedy vletel bažant do reflektoru vlaku a rozbil ho. Takéto zrážky vlaku so zverou spôsobujú vo viacerých prípadoch rôzne finančné škody,“ dodala k udalostiam Pavlíková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM