Martin Štěpánek Samospráva

SMER v Trenčianskom kraji viedol: Baška bude novým županom

Podľa neoficiálnych výsledkov, ktoré zverejnil Štatistický úrad na svojej webovej stránke bude novým predsedom Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška.

Ilustračný obrázok k článku SMER v Trenčianskom kraji viedol: Baška bude novým županom
Zdroj: TASR

Jaroslav Baška (Smer-SD), podľa neoficiálnych výsledkov volieb zvíťazil už v prvom kole krajských volieb. Získal v ňom 53,45 percenta hlasov. Na druhom mieste skončil kandidát pravicovej koalície Jozef Lohyňa (KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd, Nová väčšina – Dohoda, SaS, OKS), ktorý získal 19,68 percenta hlasov.

S výsledkom volieb neskrýval Baška spokojnosť. „Nerátal som, že by som to urobil už v tom prvom kole. Keď som však videl, ako pribúdajú percentá zrátaných hlasov už v prvom kole, povedal som si, že to môže vyjsť a aj to vyšlo,“ doplnil s tým, že prvým gratulantom bola jeho manželka.

Ako dodal, TSK stále nemá rozpočet na tento rok a dôležité preto bude pripraviť dobrý rozpočet na rok 2014 a zároveň uzavrieť rok 2013. „To bude veľmi náročné, prejsť všetky tie zmluvné záväzky, ktoré TSK má,“ doplnil Baška.

Druhý v poradí Jozef Lohyňa bol z výsledkov volieb sklamaný. „Bola nízka účasť, takto to dopadlo, ľudia si ho zvolili. Sadneme si s ľuďmi, ktorí robili na kampani a vyhodnotíme. Robili sme to najlepšie, ako sme vedeli, bola to moja prvá skúsenosť s politikou. Nepovažujem za chybu, že som kandidoval, je to životná skúsenosť, život ide ďalej,“ uzavrel Lohyňa.

Volebná účasť v TSK dosiahla neoficiálne 17,37 percenta, čo je najmenej spomedzi všetkých slovenských krajov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov krajských volieb, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM