Zuzana Vajayová Iné športy

Slovenská interkrosová PORFIX liga

Štvrtým hracím dňom pokračoval 4. ročník Slovenskej PORFIX ligy v interkrose. Hralo sa v Športovej hale v Handlovej.

Sibírski Tigri Prievidza – Pampúch Prievidza 29 : 29

Tigri : Šagát 10, Thomay 9, Juračka 7, Iliašová 3 Pampúch : Raffay 15, Danák 5, Šturcel a Janek po 4, Blaho P. 1

V zápase sa stretli poslední dvaja Majstri Slovenska a zápas to bol naozaj zaujímavý. Prvý štvrtinu podľa predpokladov získali pre seba Tigri pomerom 12:8, hlavne zásluhou strelecky disponovaného dua Thomay – Šagát. Pampúch však v druhej štvrtine vyrovnal hru i skóre a na prestávku už išiel s jednogólovým náskokom za stavu 15:16. Pampúch si najmä zásluhou 15-gólového Raffaya udržiaval vedenie počas celej tretej štvrtiny. Dramatická bola záverečná štvrtina, v ktorej v úvode získali nakrátko vedenie Tigri. Pampúch však strhol vedenie na svoju stranu, keď vyhrával najvyšším rozdielom o 3 góly. Tigri síce vyrovnali minútu pred koncom, ale záverečné tutovky boli v zápase na interkroskách Pampúch a dvoch Miroslavov Raffaya a Janeka. Ich 100% šance a nájazdy však skončili na tyčkách bránky súpera. Zápas sa tak skončil spravodlivou remízou.

Choré Vrany Vrbové – IKP Býci Prievidza 26 : 28

Vrany : Višňovský 9, Madžo 5, Pacoň 3, Ondrušková, Mateička a Minďár po 2, Jacko, Duda a Teplica po 1. Býci : Bielik 13, Lenner 7, Chlpek R. 5, Zvalo 3

Býci nastúpili na zápas len so štvoricou hráčov a celý zápas tak absolvovali bez striedania. Vzdorovali tak 11-člennej presile Vrbového. Stav zápasu však ničím nepripomínal súboj Dávida a Goliáša. Býci udržali v najbehavejšom zápase dňa vyrovnaný stav do polovice zápasu, keď do prestávky išli s jednogólovým mankom. V druhom polčase si menšími dvoj- trojgólovými šnúrami držali neustále vedenie, najvyššie 5 gólovým rozdielom. Fyzická prevaha Vrbového sa začala prejavovať až v záverečnej štvrtine zápasu do posledných minút sa vstupovalo za stavu 26:26. Býci si však dvomi gólmi zabezpečili druhé víťazstvo v lige.

IKP Býci Prievidza : Sibírski Tigri Prievidza 14 : 24

Býci : Lenner 5, Zvalo 4, Chlpek R. 3, Bielik 2 Tigri : Juračka 8, Thomay 7, Iliašová 6, Matejovičová 2, Šagát 1

V, pre diváka, nudnom zápase unavení Býci vo štvorici boli už od začiatku bez najmenšej šance proti rozbehnutému obhajcovi titulu. Tigri sa tak nestihli ani zapotiť.

Pampúch Prievidza : Choré Vrany Vrbové 31 : 30

Pampúch : Janek 13, Raffay 12, Danák 4, Šturcel 2 Vrany : Višňovský 9, Rigo 7, Pacoň a Minďár po 3, Ondrušková, Madžo a Mateička po 2, Duda a Teplica po 1

V dramatickom zápase lepšie začalo behavejšie Vrbové a prvú štvrtinu vyhralo 9:6. V druhej štvrtine však Miro Janek šesť-gólovou porciou strhol vedenie na stranu Pampúchu. Tretia štvrtina bola opäť v rukách Vrbového, ktoré na konci štvrtiny vyhrávalo 24 : 21, keď ich za úspechom ťahala hlavne ich nová brankárska hviezda Pavol Košláb. V záverečnej štvrtine zápasu však Pampúchu zabrala strelecká dvojica Raffay – Janek, ktorí z 10 gólov teamu v tejto štvrtine dala 8. A s veľkou dávkou šťastia si Pampúch zabezpečil ďalšie víťazstvo v sezóne 2011/ 2012.

Zdroj: Ivan Šturcel – Klub Pampuch Prievidza

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM