Rôzne

Slová primárky z handlovskej nemocnice: Situácia s COVID-19 je alarmujúca

V handlovskej nemocnici a senior centre pokračuje očkovanie proti COVID-19. Takýto je aktuálny stav.

Ilustračný obrázok k článku Slová primárky z handlovskej nemocnice: Situácia s COVID-19 je alarmujúca
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Zdravotníci v handlovskej nemocnici zaočkovali proti ochoreniu COVID-19 už takmer polovicu tamojších zamestnancov. O vakcínu prejavilo záujem 69 pracovníkov, vrátane zamestnancov Senior centra Svätej Kataríny. K piatku (5. 2.) tam zaočkovali 43 zamestnancov prvou dávkou vakcíny a u časti z nich bola podaná už aj druhá dávka. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Martina Pavliková.

„S očkovaním našich zamestnancov sme začali 7. januára. Keďže handlovská nemocnica nie je vakcinačným centrom, očkovanie našich zamestnancov sa realizovalo v iných očkovacích centrách," uviedla Lucia Radvanská, námestníčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť.

Medzi prvými zaočkovanými bol aj Jozef Rückschloss, operačná sestra jednodňovej zdravotnej starostlivosti. „Podanie očkovacej látky bolo rýchle a absolútne bezbolestné. Počas 15-minútového sledovania ihneď po podaní vakcíny sa nevyskytli žiadne komplikácie,„ priblížil Rückschloss. Večer v deň podania očkovacej látky podľa svojich slov pociťoval miernu bolesť v ramene, ktorá sa dá prirovnať k svalovej horúčke po cvičení. „Táto svalovica trvala dva dni, a potom zmizla,“ dodal.

„Situácia s COVID-19 je alarmujúca. Dlho sme aj v našej nemocnici odolávali infekcii, avšak aj napriek dodržiavaniu protiepidemio­logických opatrení sa objavila a šírila sa rýchlo," spomenula primárka oddelenia dlhodobo chorých Miriam Kvostková, ktorá ochorenie prekonala a rovnako sa dala zaočkovať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z hornej Nitry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM