Katarína Vlčková Správy

Skvelá správa pre obyvateľov: Investícia za milión eur by mala zabrániť ďalším zosuvom pôdy!

Obyvatelia prímestských častí v Prievidzi trápia zosuvy pôdy, kvôli ktorým muselo svoje domovy opustiť niekoľko rodín. Tento rok by sa tomu malo zabrániť veľkou opravou za milión eur.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa pre obyvateľov:  Investícia za milión eur by mala zabrániť ďalším zosuvom pôdy!
Zdroj: TASR

Podľa Ministerstva životného prostredia by sa približne v júli malo začať so sanáciou vo Veľkej Lehôtke a v Hradci, ktoré sú od minulého roka postihnuté zosuvmi. Najviac postihnuté sú miesta na Pavlovskej ulici, na ulici Na stanište v Hradci, na Podhorskej a na Remeselníckej ulici vo Veľkej Lehôtke.

„Postup však závisí od priebehu verejného obstarávania,“ povedal hovorca Maroš Stano z Ministerstva životného prostredia. Dodal, že už bolo zverejnené predbežné oznámenie na sanáciu zosuvov v tejto lokalite vo výške milión eur.

„V Hradci sa za peniaze vybudujú napríklad odvodňovacie šachty, upraví a odkloní sa tok vôd, ktoré vtekajú do územia postihnutého zosuvmi. Vo Veľkej Lehôtke pôjde aj o úpravu koryta Mráznického potoka. V súčasnosti prebiehajú v lokalitách Hradec a Veľká Lehôtka práce na odvodňovaní svahov,“ dodal Stano.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM