Zuzana Vajayová Iné športy

Škultéty a Matiaš majstrami Slovenskej republiky v jude

Tento rok bola dejiskom konania Majstrovstiev Slovenskej republiky v jude kategórií mladších žiakov, žiačok a starších žiakov družstiev Rimavská Sobota.

Majstrovstvá SR sa konali v sobotu 14.5.2011 aj za účasti 4 džudistov TJ SOKOL Prievidza.

V kategórii mladších žiakov do 38 kg nastúpil Peter Volkov a po vydarenom začiatku zbytočnými chybami v ďalších stretnutiach v súťaži skončil na 7. mieste. Po ňom na tatami nastúpil druhý mladší žiak vo váhe do 42 kg Timotej Čery. Timotej sa prebojoval pavúkom k zápasu o medailu o tretie miesto. V tomto zápase súperovi podľahol a skončil tak kúsok od placky z Majstrovstiev Slovenska. Na vedľajšom tatami prebiehali boje v družstvách a to Majstrovstvá SR starších žiakov družstiev. Aj tu sme mali dvoch pretekárov.

Chlapci nastúpili na hosťovaní za Judo club ZŤS Martin a práve s týmto klubom získali majstrovský titul, keď postupne porazili kvalitné družstvá z Trnavy, Rimavskej Soboty, STU Bratislavy a Michaloviec. Ján Matiaš zápasil vo váhe do 46 kg a Matej Škultéty v hmotnosti do 50 kg a svojimi výkonmi prispeli aj spolu so svojimi rovesníkmi z družstva k majstrovskému titulu pod vedením skúseného trénera Ing. Miroslava Šenkára, ktorý je zároveň trénerom CTM/Centra talentovanej mládeže/ regiónu Sever, čo je práve náš región. Placky z najvyššej vrcholnej súťaže nepadajú z neba a treba si ju doslova vybojovať a pobiť sa o ňu čo chlapci dokazovali v každom jednom zápase a každý bodík bol dôležitý, obzvlášť u súťaže družstiev.

Niektorým sa to podarí hneď na prvý krát ale niektorí musia dozrieť a najprv si prejsť turnajovým kolotočom čo môže byť odrádzajúce a trošku aj demotivujúce. Preto vždy vravím, že tí silnejší a odolnejší to zvládnu a nevzdajú o čom svedčí aj Majstrovský titul Mateja a Janka.

Zdroj (text + foto): TJ SOKOL Prievidza – predseda, tréner Ludvik Škultéty.

Majstrovstva v jude
14
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM