Katarína Vlčková Rôzne

Škrečka, či kozu do psieho útulku v Prievidzi? Aha, čo všetko sa tu zmení!

To snáď nie je pravda, s čím všetkým sa stretli v útulku. Spravujú ho už dlho ale koza pred útulkom ich prekvapila. To však nie je všetko. Mestská polícia chce pokračovať v plánovaných prestavbách. Pozrite, s čím sa idú popasovať.

Ilustračný obrázok k článku Škrečka, či kozu do psieho útulku v Prievidzi? Aha, čo všetko sa tu zmení!
Foto: Jaroslav Dodok

Mestský útulok pre psov, ktorý je pod správou mestskej polície, by sa mal dočkať noviniek. Odchytené psíky tak dostanú ešte lepší komfort ako doteraz.

Počas kontrolného dňa primátorky mesta v útulku pre psov sa hovorilo aj o pripravovaných novinkách, ktoré by mali zlepšiť život odchytených štvornohých miláčikov.

Lepšia výbava i opravy kotercov

Útulok je po novom netradične v správe MsP od začiatku roka a už došlo k viacerým zmenám. „Došlo k výmene auta, ktoré odchytáva psy, vystrojili sme pracovníkov útulku. Kúpila sa aj nová odchytová tyč a doplnili koterce. Tie, ktoré sú poškodené plánujeme znova poopravovať. Niektoré sa budú premiestňovať, opravia sa strechy. Plánujeme taktiež vytvoriť vyšetrovaciu miestnosť,“ odznelo od náčelníka polície.

„Financovanie útulku je v rámci rozpočtu. Snažíme sa robiť veci svojpomocne ako sa len dá. V začiatkoch bol problém objekt zlegalizovať, musela sa spísať správa s veterinárom a všetky potrebné náležitosti riešilo právne oddelenie,“ povedal zástupca náčelníka MsP Roman Feješ.

Aj vianočný darček často končí v útulku

Darček v podobe psa po vianočných sviatkoch mnohokrát končí nechcený práve v útulku. „Najviac sme ich zaznamenali práve v tomto období. Sú tu staršie i mladšie psíky, no spravidla je o tie mladšie vyšší záujem. V útulku máme celkovo 16 kotercov a dve karanténne. Spravidla je ich tak 8 až 10 obsadených, povedal Pomajbo. Psy na adopciu sú zverejnené aj na webovej stránke MsP a osobne si ich záujemcovia môžu prísť pozrieť do útulku počas otváracích hodín.

Priniesli škrečka i kozu

Pracovníci útulku sa niekedy stretávajú s kurióznymi prípadmi. Útulok je určený len pre odchytené psy, no mnohokrát za bránami končia aj iné zvieratá.

„Stalo sa, že sme pred bránou našli sklenenú zaváraninovú fľašu so škrečkom, nosia nám tu aj mačky. Raz sa stalo, že jeden pán priniesol starú kozu, ktorú vraj už nepotrebuje. Chcel aby sme ju zabili a nakŕmili psov. Samozrejme, že sme odmietli,“ spomína jeden zo zamestnancov útulku.

Pýtali sme sa aj na to, či má každý pes svoje meno. „Áno, dávame im ľudské mená. Náš najmenší a najnovší prírastok je malý asi trojmesačný kríženec. Dali sme mu meno Vilko,“ povedal s úsmevom.

Pozrite si našu galériu chlpáčov, ktorí hľadajú domov.

Títo havkáči hľadajú domov
9
Galéria
Foto: Katarína Vlčková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM