Samospráva

Školy a škôlky sa dočkajú opráv: Takúto sumu na ne vyčlenilo mesto

Viaceré budovy prievidzských materských a základných škôl potrebuje nutne opravu. Počas letných prázdnin sa dočkajú rekonštrukcie, na ktoré mesto vyčlenilo slušný balík peňazí. Pozrite, čo všetko sa opraví...

Ilustračný obrázok k článku Školy a škôlky sa dočkajú opráv: Takúto sumu na ne vyčlenilo mesto
Zdroj: Dnes24.sk

Mnohé materské a základné školy potrebujú opravy ako soľ. Počas nasledujúcich mesiacov by sa ich mali dočkať. „Prievidzská radnica do ich opráv investuje viac ako 400 000 eur,“ informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

Bude sa zatepľovať

Opravy MŠna Ulici D. Krmana výjdu mesto na 110 tisíc a realizovať by sa mali v auguste a septembri. Podľa hovorcu by mali rekonštruovať bleskozvod, odkvapové ríny, strešnú krytinu, stabilizovať rímsy a krov budovy. Ako pokračoval, v letných mesiacoch dôjde aj k zatepleniu stropu nad druhým podlažím.

Ako ďalej uviedol, MŠ na Ulici M. Mišúta sa dočká opráv vo výške 21 400 eur. „V škôlke dôjde k dodatočnému zatepleniu plochej strechy v pavilóne B. Začiatok prác je naplánovaný na august,“ doplnil.

V ZŠ na Ulici S. Chalupku mesto plánuje dodatočné zateplenie plochej strechy v pavilóne. Práce za 21 800 eur sú naplánované na september.

V havarijnom stave

MŠ na Nábreží sv. Cyrila sa dočká rekonštrukcie plochej strechy. „Konkrétne dôjde k jej zatepleniu a oprave statiky. Finančné prostriedky sú však určené aj na opravy podložia budovy, realizovať sa bude aj výmena okien na prízemí. Uvedené práce predstavujú 82 400 eur, naplánované sú na august a september,“ objasnil Ďureje.

V ZŠ na Rastislavovej ulici sú naplánované opravy rozvodov kúrenia a teplej úžitkovej vody v areáli. „Dôjde k výmene rozvodov pomocou predizolovaného potrubia, posledná etapa rozvodov si vyžiada 38 200 eur,“ upresnill hovorca.

Staré okná sa vymenia za nové, pribudne bezbariérový vchod

V ZŠ Malonecpalská v auguste vymenia okná za 140 000 eur a v septembri a októbri sa bude realizovať v ZŠ Ulici P. Dobšinského bezbariérový vstup do areálu školy za 4 000 eur.

„Týmito opravami sa mesto snaží postupne znižovať svoj investičný dlh, za ktorým sa skrýva dlhoročné neinvestovanie do majetku mesta, ako sú budovy materských a základných škôl či chodníky a cesty,“ pripomenul hovorca.

Foto: DuPe

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM