Rôzne

Školské jedálne v Prievidzi chcú modernizovať: Financie žiadajú od ministerstva

Samospráva Prievidze chce vybaviť školské jedálne novým zariadením. Ako by sa to malo rozdeliť?

Ilustračný obrázok k článku Školské jedálne v Prievidzi chcú modernizovať: Financie žiadajú od ministerstva
Zdroj: TASR/Pavol Ďurčo

Prievidzská samospráva plánuje zabezpečiť pre školské jedálne pri základných školách (ZŠ) nové zariadenia. Nové konvektomaty, umývačky riadu či ďalšie kuchynské pomôcky za viac ako 46 000 eur by malo dostať všetkých sedem ZŠ, financie na tento účel žiada radnica od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

„Predložili sme žiadosť o dotáciu na zlepšenie vybavenia školských jedální prievidzských ZŠ. Ako hovorí názov projektu, cieľ je identický. Chceme zlepšiť podmienky v jedálňach,“ povedal vedúci referátu pre projekty a investície mesta Ivan Benca.

Maximálna výška dotácie pre jednu školu je podľa neho vo výške 5 000 eur, školy si budú môcť nakúpiť vybavenie do jedální podľa svojho uváženia a potreby. „Akceptovali sme všetky požiadavky škôl. V prípade, že v niektorých prevýšili 5 000 eur, ktoré môžu čerpať, mesto pristúpi k dofinancovaniu jednotlivých požiadaviek,“ ozrejmil.

Celkový rozpočet projektu predstavuje 46 400 eur, od rezortu školstva mesto žiada 35 000 eur, ďalších 11 400 eur by malo zaplatiť zo svojich zdrojov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Prievidze

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM