Marcel Mojžiš Samospráva

Šimka v Novákoch končí: Vo svojom vyjadrení neskrýva sklamanie

Dušan Šimka (nezávislý) končí po 24 rokoch vo vedení samosprávy Novák. Pozrite, kto ho nahradí.

Ilustračný obrázok k článku Šimka v Novákoch končí: Vo svojom vyjadrení neskrýva sklamanie
Zdroj: TASR

Na primátorskom poste by ho mal vystriedať geológ Daniel Daniš (nezávislý). Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov, ktoré poskytla novácka Mestská volebná komisia (MsVK).

Daniš označil svoje bezprostredné pocity po zistení neoficiálnych výsledkov za fantastické. „Konečne, po "n“ rokoch sme prevalcovali tú zlobu, tú nenávisť, ktorá tu vládla a ten strach v Novákoch, ktorý tu fungoval. Som vďačný všetkým spoluobčanom, ktorí mi dali svoj hlas, nebáli sa, podporili ma a konečne tu začneme žiť ako normálna rodina, normálne mesto a fungovať ako ľudia medzi sebou," vyhlásil.

O prvom kroku, keď nastúpi do úradu, nastávajúci primátor ešte neuvažoval. „Teším sa z úspechu, z úspechu hlavne Nováčanov, ktorí vyjadrili svoju vôľu a odovzdali svoje hlasy,“ dodal.

Po 16 rokoch sa im to teraz podarilo,“ reagoval na výsledok volieb Šimka, čím pripomenul, že Daniš proti nemu kandidoval už po štvrtý raz. Svoju porážku označil za cielenú. „Ľudia boli jednoznačne ovplyvnení týmito atakmi na moju osobu a podľa môjho názoru sa dali oklamať. Predpokladám, žiaľ, že najbližšie roky to ukážu. Som z toho sklamaný, ale život ide ďalej a čas ukáže, akým smerom sa budú Nováky uberať,“ uzavrel Šimka.

Ako informovala zapisovateľka MsVK Eva Modoryová, Daniel Daniš získal vo voľbách 1377 hlasov, Dušan Šimka 618 hlasov a Daniel Miklaš 288 hlasov. „Z 3691 oprávnených voličov odovzdalo svoj hlas vo voľbách 2318 Nováčanov,“ doplnila.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM