Rôzne

Sčítanie obyvateľov v Prievidzi: 6 kontaktných miest, prísť môžu aj k vám domov

Prievidžania sa môžu sčítať i na šiestich kontaktných miestach. Obyvatelia majú možnosť požiadať o pomoc aj mobilného asistenta.

Ilustračný obrázok k článku Sčítanie obyvateľov v Prievidzi: 6 kontaktných miest, prísť môžu aj k vám domov
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Mesto Prievidza začalo v pondelok s realizáciou asistovaného sčítania obyvateľov. Prievidžania môžu na tento účel využiť šesť kontaktných miest, prípadne požiadať o mobilného asistenta, ktorý ich navštívi v domácnosti. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

Prehľad miest

Kontaktné miesta samospráva zriadila v turisticko-informačnej kancelárii a na mestskom úrade na Námestí slobody, v centre voľného času na ulici K. Novackého, Kultúrnom a spoločenskom stredisku na ulici F. Madvu, Základnej škole s materskou školou (ZŠ s MŠ) na Malonecpalskej ulici a ZŠ s MŠ ulici P. Dobšinského.

„Na kontaktnom mieste sa môže obyvateľ sčítať sám pomocou notebooku, ktorý bude mať k dispozícii, alebo mu na požiadanie pomôže stacionárny asistent. Obyvateľ sa môže sčítať na akomkoľvek kontaktnom mieste bez ohľadu na jeho trvalý pobyt," priblížil Ďureje.

Viac správ zo Slovenska

Mobilný asistent

Obyvatelia majú podľa neho možnosť požiadať o pomoc aj mobilného asistenta, ktorý príde k nim domov s tabletom, aby ich v pohodlí domova sčítal. Mobilného asistenta si môžu zabezpečiť zavolaním na call centrum sčítania alebo na Mestský úrad v Prievidzi, ktorý môžu osloviť aj prostredníctvom emailu scitanie2021@prievidza.sk.

„V žiadosti o mobilného asistenta je potrebné uviesť meno, priezvisko, adresu pobytu a telefonický kontakt. Mobilný asistent bude kontaktovať obyvateľa telefonicky, aby si s ním dohodol presný termín návštevy u neho doma," ozrejmil hovorca mesta.

Pri návšteve sa asistent podľa neho preukáže preukazom, po sčítaní si obyvateľ môže vyžiadať potvrdenie o jeho absolvovaní. „Mobilní asistenti budú kontaktovať len tých obyvateľov, ktorí o asistované sčítanie sami požiadajú. Táto služba je poskytovaná bezplatne, obyvateľ nebude nič podpisovať ani odovzdávať žiadne dokumenty," dodal.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z hornej Nitry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM