Rôzne

Sčítania obyvateľov, domov a bytov: Koľko ľudí to už absolvovalo v Prievidzi?

Známe sú priebežné čísla zo sčítania obyvateľov. Takto to zatiaľ vyzerá v Trenčianskom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Sčítania obyvateľov, domov a bytov: Koľko ľudí to už absolvovalo v Prievidzi?
8
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

V Trenčianskom samosprávnom kraji evidujú 74 % elektronicky sčítaných obyvateľov. Tempo sčítania v Trenčíne je spolu s Banskou Bystricou najvyššie na Slovensku. Informovala o tom hovorkyňa Sčítania obyvateľov, domov a bytov (SODB) 2021 Jasmína Stauder.

Najvyšší podiel sčítaných obyvateľov Trenčianskeho kraja zaznamenali obce Motešice (96 %), Sádočné (89,2 %) a Dubodiel (87 %). Pomalšie sa sčítava Omastiná (52 %) a Trebichava (55 % sčítaných).

Krajské mesto Trenčín má 74,5 % sčítaných obyvateľov. Ďalšie mestá kraja nad 10 000 obyvateľov dosiahli pomerne vyrovnaný stav. Nová Dubnica má sčítaných 74 % obyvateľov, Prievidza a Myjava majú takmer 74 %, Partizánske, Dubnica nad Váhom a Púchov 73 % a Považská Bystrica a Nové Mesto nad Váhom 72 % sčítaných obyvateľov.

Na Slovensku sa doteraz sčítalo viac ako 71 % obyvateľov, čo predstavuje štyri milióny sčítaných. Po mesiaci sčítania má Slovensko obce a mestá, kde sčítanie excelentne napreduje, ale aj obce a mestá, ktoré sa budú musieť sústrediť na zabezpečenie asistovaného sčítania, aby mohli hovoriť o úspešnom sčítaní.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Prievidze a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM