Katarína Vlčková Rôzne

Šanca pre mladých vedátorov: Prievidzská škola podporuje talentované deti v ich rozvoji

Základná škola na Rastislavovej ulici v rámci projektu Podpory vzdelávania modernizuje svoje postupy. Inovatívnym prístupom podporuje talenty v oblasti biológie, fyziky, chémie a techniky.

Ilustračný obrázok k článku Šanca pre mladých vedátorov: Prievidzská škola podporuje talentované deti v ich rozvoji
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk

ZŠ na Ulici Rastisavovej postúpila medzi hlavné školy v rámci projektu Podpora profesijnej orientácie žiakov základnej školy na odborné vzdelávanie a prípravu prostredníctvom rozvoja polytechnickej výchovy zameranej na rozvoj pracovných zručností a práca s talentami.

Projekt vnáša do vyučovania moderný prístup a tým zvyšuje vzdelávanie žiakov základných škôl v oblastiach Človek a príroda (biológia, fyzika, chémia) a Človek a svet práce (technika). Spomedzi 49 hlavných základných škôl na Slovensku bolo 7 vybraných z trenčianskeho kraja a z okresu Prievidza práve ZŠ, Ul. Rastislavova.

Projekt je zameraný na podporu polytechnickej výchovy na základnej škole a zároveň podporuje šikovné a talentované deti. Súčasne sa v oblasti biológie, chémie, fyziky a techniky vzdelávajú aj učitelia na ZŠ.

Moderný prístup si škola pochvaľuje

Škola už s inovatívnym prístupom začala. „V tomto čase už škola disponuje moderným vybavením odborných učební a postupne sú jej dodávané didaktické pomôcky a informačno-komunikačná technika. Úlohu práce s talentami plnila škola v tomto školskom roku formou účasti na súťažiach vyhlásených organizátorom projektu v spolupráci so Strednou odbornou školou na Vansovej ulici v Prievidzi a so Strednou odbornou školou v Handlovej,“ povedala riaditeľka Václava Juríková.

Napriek tomu, že realizácia projektu a samotné zavádzanie cieľov do praxe je náročné, škola sa tomu teší. „Škola je hrdá a teší sa, že patrí medzi prvé, ktoré majú možnosť prostredníctvom projektu zvyšovať záujem žiakov o odborné vzdelávanie, skvalitňovať vyučovanie a v neposlednom rade pripravovať žiakov na budúce štúdium či zamestnanie,“ dodala.

Všetky aktuálne a potrebné informácie ohľadom uvedeného projektu nájdete na web sídle www.zsodborne.sk a http://zsrastislavovapd.edupage.org/.

Foto: Václava Juríková, ZŠ, Ul. Rastislavova

Podpora profesijnej orientácie žiakov základnej školy
4
Galéria
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM