
Rýchlovka, dobrá ako víno: Ľahké pórové valčeky so šunkou
Niekedy naozaj nie je čas na rozsiahle a dlhé varenie, zvlášť, keď návšteva stojí pred dverami. Toto dokážete stihnúť, kým dopijú aperitív :)
Rýchlovka, dobrá ako víno: Ľahké pórové valčeky so šunkou
Niekedy naozaj nie je čas na rozsiahle a dlhé varenie, zvlášť, keď návšteva stojí pred dverami. Toto dokážete stihnúť, kým dopijú aperitív :)

Potrebujeme:
- 1 pór,
- 200 g tenko nakrájanej dusenej šunky K-Classic,
- 250 g kyslej smotany alebo biely jogurt (ale kvalitný),
- 150 g mozzarelly,
- 2 žĺtky, soľ
(Všetky ingrediencie sú dostupné v obchodnom reťazci Kaufland)
Postup:
Pór si nakrájame na asi 10 cm kúsky a prevaríme ich v osolenej vode. Prekrojíme pozdĺžne a postupne podľa vrstiev ich rozoberieme.
Robíme to preto, aby sme medzi ne vkladali plátky šunky a tak to spolu zrolujeme späť do pôvodného tvaru.
Smotanu zmiešame so žĺtkami, dochutíme, zmesou zalejeme póry a na vrch dáme nastrúhanú mozzarellu.
Zapečieme asi pol hodinu na 200 stupňoch Celzia. Cieľom je, aby bol povrch krásne ružový. Alebo namiesto póru skúste špargľu, určite to bude chutiť tiež vynikajúco.
(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy
- V Prievidzi otvorili veľkokapacitné očkovacie centrum
- Bojnický zámok zmení farbu: Prečo bude krvavý?
- Šokujúca nehoda v Prievidzi: U ťažko zraneného motorkára našli podozrivý materiál
- Otvára sa veľkokapacitné očkovacie centrum v Prievidzi pre TISÍCE ľudí, FOTO
- Pripravujú štúdiu: Na území Partizánskeho majú pribudnúť dve cyklotrasy
- Mesto Prievidza predalo budovu za jedno euro: Macháčková vysvetľuje dôvod
- Zamestnanci čakajú na výplaty: Posun v prípade chemického závodu v Novákoch
- Požiar v prievidzskej bytovke: Ľudí museli evakuovať
- Handlová predala aj bývalé zdravotné stredisko: Kolkáreň však nikto nechcel
- Situácia v okrese Prievidza je VÁŽNA: Rozhodujú o živote a smrti, povolali armádu