Katarína Vlčková Správy

Rozbité chodníky, čierne skládky, poškodené preliezky: TOTO sú top témy, ktoré štvú Prievidžanov

Obyvatelia mesta sa zaujímajú o to, čo sa v ich meste deje, z čoho vyplýva aj počet podaných podnetov na radnicu. Prievidžanov najviac trápia cesty a problémové dopravné značenia. Prečítajte si, aké ďalšie nedostatky ich trápia...

Ilustračný obrázok k článku Rozbité chodníky, čierne skládky, poškodené preliezky: TOTO sú top témy, ktoré štvú Prievidžanov
Foto: Katarína Vlčková

Najviac podnetov z rúk Prievidžanov prišlo aj k znečistenému životnému prostrediu a verejnému poriadku. Ani zdevastované chodníkoy a cesty ich tiež nenechávajú chladnými.

Podľa štatistiky počtu podnetov uverejnenej na portáli Odkazprestaros­tu.sk mesto zaznamenalo najmenej pripomienok na graffiti, čierne stavby, školy a materské škôlky i opustené nepojazdné autá. Ako vyplýva zo štatistiky, názvy ulíc obyvateľom nevadia. V Prievidzi sa z 348 nahlásených podnetov vyriešilo 200.

Celkovo sa do projektu Odkazprestarostu.sk zapojilo 40 samospráv. Za štyri roky sa nazbieralo 6 821 podnetov, z ktorých sa 2 797 vyriešilo.

Vedenie mesta sa stará…

Prievidza získala na bratislavskej konferencií Zlaté vedro Milana Capáka za najlepšie výsledky v projekte Odkaz pre starostu za komunikáciu. Okrem iného sa naše mesto môže tešiť aj z druhého miesta za prínos samosprávy. Oceňovanie samospráv sa konalo už po druhýkrát a naše mesto sa sa vyfarbilo ako skutočne ústretové v riešení problémov jeho obyvateľov.

„Rozhodli sme sa preň, lebo si myslíme, že je správne vyzdvihnúť samosprávy, ktoré si robia svoju prácu poctivo. Zároveň sme chceli, aby toto ocenenie odovzdával niekto, kto sám prispel k tomu, aby sa v jeho meste či obci žilo lepšie. Preto Zlaté vedro Milana Capáka," povedal Jakub Kmeť, koordinátor portálu Odkazprestaros­tu.sk.

Obe ocenenia si v utorok osobne prevzala primátorka mesta Prievidza Katarína Macháčková. „Som veľmi šťastná, že sme v tomto hodnotení v jednej kategórii najlepší na Slovensku. Je to pre mňa ocenením úsilia, ktoré vynakladáme pri práci pre obyvateľov. Ďakujem predovšetkým môjmu tímu, ktorý je hlavným strojcom tohto úspechu," povedala Macháčková na mestskom webe prievidza.sk.

Odovzdávanie ocenenia bolo súčasťou konferencie Mesto pre ľudí, ľudia pre mesto, ktorá sa venuje aktívnemu prístupu v meste a spolupráci medzi samosprávou, súkromnými a neziskovými organizáciami a verejnosťou.

Zlaté vedro Milana Capáka
2
Galéria
Foto: Katarína Vlčková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM