Rôzne

Riešia problém s parkovaním: Tankodróm v centre Prievidzi chcú zrekonštruovať

Prievidza získa od štátu zvyšnú časť pozemku na Hviezdoslavovej ulici. Chcú vyriešiť parkovanie.

Ilustračný obrázok k článku Riešia problém s parkovaním: Tankodróm v centre Prievidzi chcú zrekonštruovať
Zdroj: TASR

Mesto Prievidza dostane do svojho vlastníctva celý pozemok na Hviezdoslavovej ulici v centre oproti farskému kostolu. Plochu, ktorá dostala pre svoj stav prezývku tankodróm, vlastní štát a v správe ju má Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny. Vodiči ju využívajú na bezplatné parkovanie. Ústredie ju mestu zamení za pozemok na Šumperskej ulici v blízkosti úradu práce. Odobrili to mestskí poslanci na svojom rokovaní.

„K zámene pozemkov dochádza aj preto, že úrad práce potrebuje tiež vyriešiť problém s parkovaním a mesto má v blízkosti úradu momentálne parkovisko, ktoré verejnosť až tak veľmi nevyužíva,“ načrtol vedúci právnej kancelárie mesta Róbert Pietrik.

Ústredie práce má podľa neho v správe zase pozemok, ktorý síce nemá parametre parkoviska, ale je v centre a je rozsiahly. „Naším zámerom je ho zrekonštruovať tak, aby tam ľudia mohli bez problémov parkovať," doplnil.

Pozemok na Hviezdoslavovej ulici má rozlohu 1 372 štvorcových metrov, časť pozemku vo vlastníctve mesta na Šumperskej ulici v blízkosti úradu práce 683 štvorcových metrov. Mesto štátu zaplatí i finančné vyrovnanie pri zámene pozemkov vo výške 5 900 eur.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM