Katarína Vlčková Krimi

Resumé policajnej akcie: Aha, koľko peňazí vyzbierali na pokutách v našom regióne!

Počas víkendu prebehla aj na našich cestách celoslovenská osobitná kontrola. Policajti pod rúškom noci odchytávali v našom regióne vodičov. Pozrite, koľko priestupkov zaznamenali a peňazí vyzbierali. To číslo vás prekvapí...

Ilustračný obrázok k článku Resumé policajnej akcie: Aha, koľko peňazí vyzbierali na pokutách v našom regióne!
Zdroj: Webnoviny.sk

V sobotu od 22:00 do 24:00 bola vykonaná celoslovenská osobitná kontrola so zameraním na kontrolu dodržiavania zákazu pitia alkoholu a iných návykových látok. Muži zákona sa zamerali aj na kontrolu oprávnenosti pohybu cudzincov tretích krajín na území Slovenska.

„Okrem toho policajti venovali pozornosť aj kontrole dodržiavania zákazu alkoholu u nemotorových vozidiel, dodržiavanie rýchlosti, základných povinností vodiča, pravidiel cestnej premávky nemotorových účastníkov. Kontrolovalo sa i používanie bezpečnostných pásov a zádržných systémov vozidiel,“ pripomanula policajná krajská hovorkyňa Elena Antalová.

Za noc takmer sto priestupkov

Ako ďalej pokračovala, do akcie sa zapojilo celkovo 58 policajtov. Z toho 32 dopravných, 24 poriadkových a dvaja z ostatných služieb.

„Počas celoslovenskej osobitnej kontroly policajti v Trenčianskom kraji zistili celkom 99 priestupkov. Až 85 priestupkov policajti vybavili v blokovom konaní na sumu 3 440 eur. 10 priestupkov bolo vyriešených napomenutím a štyri priestupky budú predložené príslušnému správnemu orgánu,“ povedala Antalová.

Priblížila, že policajti počas kontroly zistili jeden trestný čin. Išlo o 20-ročného motocyklistu Tomáša z Lednických Rovni. Bol pod vplyvom alkoholu a navyše nevlastnil vodičský preukaz a taktiež mal súdny zákaz šoférovať.

Pili aj cyklisti

„Ďalej policajti celkom zistili päť prípadov, kedy cyklista požil alkohol. V jednom prípade bol zistený alkohol aj u vodiča motorového vozidla. Jednalo sa o priestupok. Ten bude predložený na prejednanie správnemu orgánu,“ pokračovala hovorkyňa.

Mastná pokuta i hrozba basy

Hovorkyňa spomenula aj sobotný nočný prípad opitého šoféra zo Starej Turej. „29-ročný Peter jazdil na aute Škoda 1203 po Starej Turej. Policajti vodiča zastavili a podrobli dychovej skúške. Nafúkal 0,85 promile, po dvadsiatich minútach jedno promile. V správnom konaní mu za jazdu pod vplyvom alkoholu hrozí zákaz činnosti až do troch rokov a pokuta až do výšky 800 eur,“ dodala na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM