Samospráva

Región Handlovej bude prechádzať kritickým obdobím: Pripravujú kľúčový dokument

Handlovský program rozvoja mesta bude reflektovať na transformáciu regiónu. Na čo bude slúžiť?

Ilustračný obrázok k článku Región Handlovej bude prechádzať kritickým obdobím: Pripravujú kľúčový dokument
Zdroj: pixabay.com

Nový program rozvoja mesta (PRM) Handlová bude reflektovať na transformáciu regiónu horná Nitra po ukončení ťažby uhlia. Prípravu strategického dokumentu zdržala pandémia nového koronavírusu, pracovné skupiny opäť začali s jeho realizáciou, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Opäť napreduje

„Zámer vypracovať návrh strategického dokumentu na roky 2021 až 2027 oznámilo mesto vo februári tohto roka. Podľa plánu malo nasledovať množstvo stretnutí pracovných skupín, ktoré sa však z dôvodu mimoriadnych opatrení spojených so šírením pandémie nového koronavírusu neuskutočnili,“ spomenula Paulínyová.

V súčasnosti príprava PRM podľa nej opäť napreduje a vybraní zamestnanci mesta Handlová, poslanci mestského zastupiteľstva a zástupcovia odbornej verejnosti budú listom oslovení, aby sa zúčastnili na stretnutiach pracovných skupín. „Keďže Handlová bude v najbližších rokoch prechádzať kritickým obdobím transformácie regiónu súvisiacim s ukončením ťažby uhlia, určiť smerovanie mesta do jeho ďalšej budúcnosti je jednou z najdôležitejších úloh zástupcov samosprávy,“ ozrejmila.

Kľúčový dokument

PRM je kľúčový, zákonom nariadený strategický dokument, ktorý je základom nielen pre čerpanie eurofondov a dotácií v budúcom programovom období, ale aj pre celkové smerovanie a rozvoj mesta. Zohľadňuje ciele a priority ustanovené v programe rozvoja vyššieho územného celku.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM