Rôzne

Reakcia cestárov: Kedy opravia poškodený most v Partizánskom?

Poškodený most vo Veľkých Bieliciach by mali začať opravovať v najbližších týždňoch. Ako to plánujú?

Ilustračný obrázok k článku Reakcia cestárov: Kedy opravia poškodený most v Partizánskom?
5
Galéria

Poškodené časti mostného telesa v partizánskej mestskej časti Veľké Bielice opravia ešte na jar. Slovenská správa ciest (SSC) vyhlásila tento týždeň verejné obstarávanie na dodávateľa prác, informovala o tom hovorkyňa SSC Lucia Karelová.

Projekt

„Dodávateľ zabezpečí údržbové práce na odstránení nevyhovujúcich parametrov predmetného mosta, a to formou vybúrania poškodenej rímsovej a chodníkovej časti mostného objektu a nahradením novej konštrukcie s osadením nového zábradlia," konkretizovala Karelová.

Súčasťou zákazky je podľa nej aj projekt a zabezpečenie dočasného dopravného značenia počas realizácie prác, taktiež úprava mostných odvodňovačov a ochrana stávajúcich inžinierskych sietí na moste.

Predpoklad

Cestári predpokladajú, že vybraná firma začne s prácami v apríli, lehotu výstavby určili na 60 dní. „SSC sa bude snažiť zrealizovať práce v čo najkratšom čase," skonštatovala Karelová.

Z mosta na ceste prvej triedy sa v posledný februárový deň odtrhlo zábradlie a spadlo do rieky Nitrica. Opravy mostného telesa, ktoré je v zlom stave, sa samospráva dožadovala niekoľko rokov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy z hornej Nitry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM