Martin Valenta Od Vás

Ráztočno navštívil Mikuláš, anjel a čert

Dňa 7. 12. 2010 sa v obci Ráztočno konala každoročná akcia pri príležitosti Mikulášskych osláv určená najmä pre najmladších občanov obce. Aj tento rok tak ako po iné sa zúčastnili v hojnom počte.

Avšak tohtoročný Mikuláš bol predsa len niečím špecifický. Kým po iné roky sa táto udalosť odohrávala v priestoroch miestneho Domu kultúry, teraz sa museli organizátori i účastníci uspokojiť s vonkajšími priestormi v centre obce.

Budovu Domu kultúry, bohužiaľ, poznačili tohtoročné povodne a dodnes sa nachádza najmä jej interiér v dezolátnom stave. Svoje si odniesla najmä drevená podlaha a nábytok. Veríme, že do budúceho roka sa ho podarí zrekonštruovať a následne využívať k plnej spokojnosti občanov.

Na škodu ale fakt, že sa podujatie odohrávalo pod holým nebom, rozhodne nebol. Práve naopak. Účastníci sa zhodli, že zimná atmosféra predvianočne vyzdobenej obce dodala tejto akcii neopakovateľné čaro. Okolité ihličnany boli posiate pestrými svetielkami a na stĺpoch verejného osvetlenia boli nainštalované žiariace farebné ozdoby. Atmosféru dotváral aj miestny rozhlas vysielaním vianočne ladených melódií..

Najmä tí najmladší sa hneď zhŕkli okolo anjela a čerta, presviedčali ich, že celý rok poslúchali a nevedeli sa dočkať príchodu Mikuláša. Napokon sa však konečne dočkali a Mikuláš za veľkého nadšenia skutočne prišiel. Okrem zaručene predvianočnej nálady priniesol zo sebou aj sladké odmeny za vzorné správanie a poslúchanie rodičov i učiteľov.

Tie boli rozdané všetkým, dobrým snáď i menej dobrým deťom do 15 rokov. Ďakujeme organizátorom za vydarenú akciu a tešíme sa na stretnutie zase o rok.

Michal Sabela

mikulas raztocno
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM