Rôzne

Radnicu v Handlovej zatvorili: Obmedzili počet ľudí na sobášoch i rozlúčkach

Aj v Handlovej reagujú na aktuálnu situáciu. Mesto je pripravené pustiť i linku pomoci a ponuky práce budú hlásiť zdarma.

Ilustračný obrázok k článku Radnicu v Handlovej zatvorili: Obmedzili počet ľudí na sobášoch i rozlúčkach
Zdroj: TASR/Marko Erd

Mestský úrad (MsÚ) v Handlovej zostal od pondelka až do odvolania pre verejnosť zatvorený. Obyvatelia si budú môcť svoje úradné záležitosti vybaviť telefonicky alebo emailom. Samospráva opatrením reaguje na zhoršenie epidemiologickej situácie v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

„Zamestnanci mestského úradu budú naďalej pracovať v normálnom pracovnom režime a služby obyvateľom budú prednostne poskytovať prostredníctvom telefonickej a emailovej komunikácie. Obyvatelia pri vybavovaní neodkladných záležitostí môžu kontaktovať oddelenia počas bežnej pracovnej doby a dohodnúť si vopred osobnú návštevu,“ uviedla Paulínyová.

Sobášne obrady sa podľa nej môžu po novom konať iba za účasti nevyhnutných osôb a počet prítomných osôb na smútočnom obrade sa významne znížil, pri občianskej rozlúčke je to maximálne desať ľudí a pri rozlúčke so spoluúčasťou osem ľudí.

„Mesto je zároveň pripravené v prípade potreby spustiť i linky pomoci. Oznamy v mestskom rozhlase v podobe ponúk prác v našom regióne budeme vyhlasovať zdarma,“ dodala hovorkyňa mesta.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM