Katarína Vlčková Samospráva

Radnica rozhodla: Prievidzská škôlka dočasne zmení svoj názov a sídlo, rušiť sa bude i jedáleň

Na dnešnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Prievidzi sa rokovalo aj o budúcnosti škôlky na Ulici Š. Závodníka a jedálne, ktorá sa nachádza pri škôlke. Dôvodom zmeny sídla a názvu budovy je vážna porucha statiky strechy, ktorá by mohla ohroziť zdravie detí i zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku Radnica rozhodla: Prievidzská škôlka dočasne zmení svoj názov a sídlo, rušiť sa bude i jedáleň
Zdroj: TASR

Materskú školu na Ulici Š. Závodníka ohrozovala vážna porucha statiky časti strechy. Podľa radnice bolo nevyhnutné škôlku presťahovať do náhradných priestorov Základnej školy na Ulici P. Dobšinského. V Základnej škole už došlo k úpravám priestoru, ktoré zabezpečia vhodné podmienky pre výchovu detičiek.

Zrušenie jedálne je isté

Poslanci sa vyjadrili aj k zrušeniu školskej jedálne, ktorá sa nachádza pri materskej škole. Na dnešnom stretnuní odhlasovali jej zrušenie a vyradenie zo siete školských jedální, s čím súhlasí aj samotné vedenie materskej školy.
„Prevádzka Materskej školy, ako aj Školskej jedálne pri MŠ Ul. Š. Závodníka bola z dôvodu nepriaznivého technického stavu budovy na základe odborného posudku dočasne premiestnená do voľných priestorov v Základnej škole, Ul. P. Dobšinského v Prievidzi. Zabezpečovanie stravovania detí materskej školy v jednom stravovacom zariadení dvoma zamestnávateľskými organizáciami je však neefektívne, technicky a administratívne náročné, ale aj hygienicky neprípustné. Z toho vyplýva nutnosť vyradenia Školskej jedálne pri MŠ Ul. Š. Závodníka zo siete škôl a školských zariadení a jej zrušenia k 30. júnu 2014,“ vyjadrila sa k vypracovanému, a teda aj odhlasovanému podnetu Beata Révayová, metodička pre školy a školské zariadenia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM