Samospráva

Radnica má záujem zrevitalizovať park pred úradom práce: Zámer za státisíce už schválili poslanci

Zrevitalizovať park pred úradom práce v širšom centre mesta má záujem prievidzská radnica. Na prvú etapu projektu za viac ako 220.000 eur, ktorá má riešiť obnovu jeho verejnej zelene, žiada financie z nadácie.

Ilustračný obrázok k článku Radnica má záujem zrevitalizovať park pred úradom práce: Zámer za státisíce už schválili poslanci
Zdroj: TASR

Mesto podalo žiadosť do Nadácie Slovenskej sporiteľne a žiada na celkovú revitalizáciu parku, ktorý sa nachádza pred úradom práce, 6680 eur. Kofinancovanie zo strany mesta je 20-percentné vo výške 1667 eur,“ informoval vedúci referátu pre projekty a investície Mestského úradu v Prievidzi Ivan Benca. Celkový rozpočet projektu tak predstavuje sumu 8335 eur.

Zámerom radnice je vytvoriť v parku relaxačnú zónu pre zlepšenie možnosti trávenia voľného času pre všetky skupiny obyvateľov a návštevníkov mesta. Revitalizácia konkrétne počíta s odstránením nevyhovujúcich druhov rastlín a náletových drevín či výrubom suchých stromov, čím by sa dosiahlo celkové presvetlenie a otvorenie sa parku, ale i zmena jeho celkového vzhľadu, a to aj prostredníctvom novej výsadby rastlín a stromov.

Ako ďalej ozrejmil Benca, úprava verejnej zelene je prvou etapou celkovej obnovy parku za asi 220.000 eur, na ktorú už mesto spracovalo projektovú dokumentáciu.

Tá rieši komplexnú revitalizáciu parku už aj s chodníkmi, cestami, parkovacími miestami,“ spresnil. Zámer obnovy odsúhlasil aj mestský architekt, pričom väčšinu plánovaných prác má samospráva záujem realizovať formou dobrovoľníckej činnosti.

Zámer realizácie prvej etapy projektu, ako i kofinancovanie mestom, schválili prievidzskí mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom mája. Zároveň odsúhlasili ďalšiu etapu revitalizácie parku v súlade s projektovým zámerom mesta. V prípade, že radnica nezíska na projekt mimorozpočtové zdroje, v zmysle uznesenia mestského zastupiteľstva zabezpečí jeho postupné dofinancovanie z rozpočtu mesta tak, aby celkovú obnovu parku ukončila do roku 2018.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM