Monika Földešiová Samospráva

Radnica má novú komisiu, nakladať bude s prebytočným majetkom

Mestské zastupiteľstvo v Prievidzi schválilo v decembri 2012 uznesenie, na základe ktorého bola zriadená 9-členná komisia pre nakladanie s prebytočným majetkom mesta. Komisia je dočasným orgánom, ktorý bude vypracovávať stanoviská a návrhy v súvislosti s majetkom mesta, ktorý je dlhodobo nepredajný.

Ilustračný obrázok k článku Radnica má novú komisiu, nakladať bude s prebytočným majetkom
Foto: Monika Földešiová

Ako vysvetlil hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje, komisia je dočasným iniciatívnym a poradným orgánom, ktorý bude vykonávať svoju činnosť do 30. júna. „Medzi jej základné úlohy patrí najmä vypracovávanie stanovísk a predkladanie návrhov a podnetov pre nakladanie s majetkom mesta Prievidza, ktorý je dlhodobo prebytočný, opakovane nepredajný, v havarijnom stave alebo ktorého údržba a ďalšia prevádzka je nehospodárna a neefektívna, alebo v krátkej budúcnosti taká bude.“

Novovytvorená komisia sa v najbližšom období bude zaoberať predajom majetku mesta, ktorý prievidzská samospráva označila za prebytočný. Ako doplnil Ďureje, samospráva plánuje prostredníctvom verejnej obchodnej súťaže odpredať budovu, ktorá slúži ako zariadenie núdzového bývania na Ulici Ľudovíta Štúra, pozemky v mestskej časti Ukrniská, bývalý pavilón detských jaslí v areáli Materskej školy Závodníka a pozemok v komplexe autobusovej stanice v Prievidzi.

foto: prievidza.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM