Daniel Palacka Kultúra

Prvé info o vianočnej výzdobe v meste: Tešiť sa môžete aj na 3D anjela pri kostole

Do Vianoc nám síce ešte ostáva nejaký ten čas, ale radnica sa už pripravuje na vianočnú výzdobu. V článku nájdete prvé informácie...

Ilustračný obrázok k článku Prvé info o vianočnej výzdobe v meste: Tešiť sa môžete aj na 3D anjela pri kostole

S príchodom vianočných sviatkov sa opäť rozsvietia aj ulice Prievidze. Vianočnú výzdobu v meste tak ako po minulé roky zrealizuje mestská spoločnosť Technické služby mesta Prievidza (TSMPD). Keďže vianočná výzdoba bude aj tento rok o čosi bohatšia, s montovaním jednotlivých elementov začali zamestnanci TSMPD už začiatkom tohto týždňa.

Nové prvky vianočnej výzdoby budú na obyvateľov a návštevníkov Prievidze čakať na Bojnickej ceste, na Pribinovom námestí pred obchodným domom Elektrik a tiež na Švéniho ulici pred Priorom, kde bola zrekonštruovaná časť námestia. „Po minuloročnej novinke v podobe rodinky snehuliakov je aj tento rok prichystané prekvapenie pre tých najmenších. Bude ním 3D postava anjela, ktorá bude umiestnená práve v blízkosti farského kostola sv. Bartolomeja. Pestrejší bude aj hlavný vianočný strom na Námestí Slobody,“ uviedol hovorca mesta Michal Ďureje.

Vianočné osvetlenie a výzdoba budú v Prievidzi a v jej prímestských častiach kompletne namontované a prichystané k slávnostnému spusteniu k 5. decembru 2014. Súčasťou Vianočného mesta bude aj mobilná ľadová plocha v centre mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM