Katarína Vlčková Samospráva

Prievidzu čakajú ďalšie opravy: Na rad prídu tieto chodníky...

Opravy chodníkov pokračujú. Po chodníkoch na Vnútornej či Šumperskej ulici sa môžu tešiť chodci aj na nový asfalt v iných častiach mesta.

Ilustračný obrázok k článku Prievidzu čakajú ďalšie opravy: Na rad prídu tieto chodníky...
Zdroj: Dnes24.sk

V Prievidzi budú opravené niektoré chodníky. Odstránený bol liaty asfalt z chodníkov na Ul. Matušku. Podľa odborníkov je životnosť liateho asfaltu veľmi nízka a po určitom období potrebuje výmenu. Takýto stav je na viacerých miestach Prievidze. V niektorých častiach nebol liaty asfalt menený roky, čo značne znepríjemňuje chôdzu obyvateľom.

Radnica vedie podrobnú databázu požiadaviek, ktoré sa prichádzajú od obyvateľov, napríklad prostredníctvom projektu Odkaz pre starostu alebo obhliadkou chodníkov prostredníctvom odborných zamestnancov.

Podľa mesta by malo ísť o opravy od obchodu Lidl k železničnému mostu. Čoskoro by sa mali vynoviť chodníky na Mierovom námestí.

Podľa hovorcu Ďurejeho bolo lokálne opravených alebo novovybudovaných hneď niekoľko chodníkov. Chodníky z Poľnej na Veľkonecpalskú, chodník medzi KINEKUSom a Kauflandom, chodník vedľa bývalého GEKA na Bojnickej ceste.
Doteraz spoločnosť SMMP opravila chodník do vchodov bytoviek na Vnútornej ulici a časť chodníka na Šumperskej ulici. V týchto dňoch na opravy čakajú chodníky na sídlisku Píly.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM