Krimi

Prievidzský súd vzal POLICAJTA do väzby: Napádať mal vlastnú manželku

Do väzenia v Ilave poslal Okresný súd v Prievidzi policajta, ktorý sa mal vyhrážať žene. Obvinený však podal sťažnosť.

Ilustračný obrázok k článku Prievidzský súd vzal POLICAJTA do väzby: Napádať mal vlastnú manželku
Zdroj: TASR/Miroslav Košírer

Okresný súd (OS) Prievidza vzal do väzby príslušníka Policajného zboru (PZ), ktorý je obvinený z prečinu nebezpečného vyhrážania. Toho sa mal dopustiť voči svojej manželke. Väzbu bude obvinený vykonávať v Ústave na výkon väzby Ilava. Rozhodnutie o väzbe nie je právoplatné, obvinený proti nemu podal sťažnosť. V utorok o tom informoval hovorca súdov v Trenčianskom kraji Roman Tarabus.

Psychiatrické ochorenie

„Podľa obvinenia sa od septembra tohto roka obvinený voči manželke správal agresívne, vulgárne jej nadával, fyzicky ju napádal. Jeho konanie sa vystupňovalo po hádke, keď mu manželka odmietala vydať kľúče od motorového vozidla, ktoré chcel šoférovať pod vplyvom alkoholu," opísal Tarabus. Muž sa mal na ženu zahnať kovovým kutáčom, chytiť ju za vlasy a pod krkom a vyhrážať sa jej, že jej zatne sekeru do hlavy.

Poškodenej muž podľa neho nespôsobil zranenia, ale vzhľadom na stupňujúcu sa agresivitu vplyvom dlhodobého užívania alkoholu a jeho psychiatrické ochorenie, pre ktoré bol viackrát hospitalizovaný, vzbudil u nej dôvodnú obavu o svoj život a zdravie.

Agresívne správanie

„Sudca pre prípravné konanie vypočul obvineného a po oboznámení sa s pripojeným vyšetrovacím spisom dospel k záveru, že obvinený je dôvodne podozrivý, že sa mohol dopustiť trestnej činnosti, pre ktorú mu bolo vznesené obvinenie a existuje obava, že by mohol pokračovať v páchaní trestnej činnosti," doplnil Tarabus.

Čo o prípade ešte prezradili? Čítajte na ďalšej strane.

Správy z hornej Nitry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM