Katarína Vlčková Iné športy

Prievidzskí volejbalisti sa na domácej palubovke potrápili: Nitra im dala poriadne zabrať!

Volejbalisti Prievidze majú za sebou ďalší zápas. Na domácej palubovke sa stretli s Nitrou, ktorá domácim narobila poriadne vrásky na čele. Prečítajte si, ako prebiehal napínavý zápas.

Ilustračný obrázok k článku Prievidzskí volejbalisti sa na domácej palubovke potrápili: Nitra im dala poriadne zabrať!
Zdroj: Dnes24.sk

Po nepresvedčivom výkone v predchádzajúcom kole s Trenčínom nastúpili prievidzskí volejbalisti na domácej palubovke proti zatiaľ najslabšiemu tímu z Nitry. Igor Mackovič z VK PD opísal začiatok zápasu ako slabý. Nevydarené úvody tak poznamenali celé stretnutie. V prvom sete domáci hráči len doťahovali a set zaslúžene prehrali. „V druhom Prievidza viedla 19:13, neskôr 23:20, ale o set musela dlho bojovať, vyhrala až 26:24. Nasledujúci set bol plne v réžií domácich, po výsledku 25:17 sa zdalo, že je rozhodnuté, ale štvrtý set sa Prievidžania prebrali, až keď prehrávali 1:5,“ priblížil Mackovič.

Piaty set bol vyrovnaný do 7:7. Nitra hrala s menším počtom vlastných chýb a keď prevzala iniciatívu, bola len o malý krok od víťazstva, vyhrávala 13:9. Mackovič poznamenal, že finiš domácich znamenal vyrovnanie na 13:13. Avšak, v mimoriadne dramatickom závere strhla Prievidza víťazstvo na svoju stranu. "Tešíme sa jedine z víťazstva. Trápili sme sa od začiatku, na koniec sme to zvládli a máme víťazstvo,“ povedal k zápasu tréner VK PD Roman Kašša.

K výsledku sa vyjadril aj tréner Nitranov. „Prišli sme k favoritovi, v tabuľke sme na dolnej priečke. Sme pod tlakom, ale chlapci dnes bojovali. Napínavé stretnutie muselo byť pre diváka zaujímavé. Ďakujem mojim chlapcom za predvedený výkon,“ dodal Rastislav Chudík.

VK Prievidza – VK Ekonóm SPU Nitra 3:2 (-21, 24, 17, –19, 16)
Prievidza: Hauer 0, Piňerua 26, Rodriguez 20, Vlk 7, J. Hukel 10, Száraz 14, liberá Kubš a Hraňo (Paez 2, Halanda 5). Tréner: R. Kašša.
Nitra: Porubský 6, Valent 3, Ludha 17, Marciš 8, Galandák 8, Hoďák 8, liberá Turis a Mikušovič (Sťahuliak 16, Petrík 1, Mečiar 0, Hláčik 0). Tréner: R. Chudík.

Foto: VK PD

Prievidzskí volejbalisti sa na domácej palubovke potrápili
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM