Katarína Vlčková Šport

Prievidzskí karatisti valcujú súperov aj v zahraničí: Stali sa NAJ klubom turnaja

Naši karatisti ani tento raz neodišli na prázdno. Športová škola pri Centre voľného času Spektrum Prievidza sa stala najúspešnejšou zahraničnou výpravou majstrovstiev. Prečítajte si viac o ich úspechoch.

Ilustračný obrázok k článku Prievidzskí karatisti valcujú súperov aj v zahraničí: Stali sa NAJ klubom turnaja
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk

Športová škola karate Prievidza má za sebou niekoľko úspešných stretnutí. Skúsení pretekári si zmerali sily na otvorených majstrovstvách Moravy a Slezska v Českom Jeseníku a začiatočníci na Memoriáli Jozefa Juhaňáka v Žiari nad Hronom.

Pre našich boli majstrovstvá veľkým úspechom

O tituly na majstrovstvách Moravy a Slezska bojovali pretekári z viac ako tridsiatich klubov Čiech, Slovenska a Poľska. V disciplíne kata sa o prvé zlato postarala Romana Oboňová z kategórie starších žiačok. Tá sa po dlhšej chorobe popasovala s Brejchovou, majsterkou Česka. Po štyroch vyhraných kolách napokon zverenkyňa Dušany Čiernej získala titul.

„Vo vyššej vekovej kategórii mladších dorasteniek sme mali hneď dve zástupkyne. Obom sa stala osudná česká reprezentantka. Nikola Jakubechová a Slavomíra Struhárová jej podľahli len o jednu zástavku a to pomerom 3:2,“ povedala trénerka Dušana Čierna. Nakoniec s Češkou boj o postup do finále Slavomíra Struhárová prehrala a získala bronz. Nikola Jakubechová si odniesla striebro.

Zo starších dorasteniek sa v kata darilo Nikole Merašickej, ktorá si tak obhájila titul z minulého roka. V kumite do 27 kg valcoval súperov Michal Zaťko. Zvíťazil s jasným náskokom 8:0. Menej šťastia mala v kumite dievčat do 30 kg Sylvia Mišeje, ktorá finálový zápas prehrala.

„S konečným ziskom troch zlatých, dvoch strieborných a jednej bronzovej medaile sme sa stali najúspešnejšou zahraničnou výpravou. Stalo sa tak aj napriek tomu, že chýbali medailové stálice Lukáš Samuel Loch, Samuel Dušička a Alexnder Lichner. Pre zranenie neštartovala ani Simona Franková,“ dodala k úspechom na majstrovstvách Dušana ČIerna.

Začiatočníci rovnako úspešní

Zverenci Kataríny Hrdej, Ivana Horniaka a Dušany Čiernej sa v tom istom čase po prvýkrát postavili na súťažných tatami v Žiari nad Hronom. „Najúspešnejšou bola Simona Mišejová, ktorá dokázala v kumite mladších žiačok poraziť všetky svoje súperky. V kumite dorastencov získal striebro po dvoch vyhratých a jednom prehratom zápase Adrián Kožuch,“ priblížila Dušana Čierna. Striebro si rovnako odniesol Peter Orem. Bodoval aj v kategórii kumite mladších žiakov, z ktorej si odniesol bronz. Bronz získal v kumite starších dorastencov aj Tomáš Kubala.

Do Turecka nevycestujú

V tureckom Izmire sa budú začiatkom júna konať Majstrovstvá regiónov. „Proti sebe nastupujú len družstvá z rôznych kútov Európy. Do nominácie sa prepracovali aj prievidzské reprezentantky- Brázdová, Merašická a Bačíková, no pre vysoký účastnícky poplatok sa súťaže nezúčastnia,“ dodala na záver trénerka Dušana Čierna.

Foto: Dušana Čierna

Karate Prievidza
3
Galéria
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM