Katarína Vlčková Iné športy

Prievidzskí džudisti majú na konte ďalší úspech: V boji o krajský pohár hviezdili najmenší

Tento rok sa v Prievidzi po prvýkrát konal turnaj družstiev pre najmenších džudistov. Prievidzská Sokolovňa privítala niekoľko družstiev z rôznych kútov Slovenska. Prečítajte si, ako sa darilo našim najmladším pretekárom.

Ilustračný obrázok k článku Prievidzskí džudisti majú na konte ďalší úspech: V boji o krajský pohár hviezdili najmenší
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk

Tréner našich džudistov, Ľudovít Škultéty sa s myšlienkou pripraviť turnaj aj pre tých najmenších džudistov pohrával už v minulom roku, no až tento rok to dotiahol do úspešného konca. Kategória najmladších džudistov doposiaľ nemala žiadnu súťaž družstiev, preto sa v Sokolovni v Prievidzi odohral turnaj O pohár primátorky mesta Prievidza – Krajský pohár mini žiakov a družstiev v džude.

Podujatia sa zúčastnilo 7 družstiev z Trenčianskeho a Žilinského kraja. Celkovo sa odohralo 16 stretnutí, čiže 96 zápasov. Žiaci vo veku od 7 do 10 rokov si zmerali sily v kategóriách do 26 do + 39 kilogramov. V bojoch o semifinále postúpili obe družstvá TJ Sokol Prievidza. „Po prvom semifinále sme vedeli, že družstvo sokolov A sa prebojovalo do finále a čakalo sa na druhého finalistu. Tým sta stalo práve druhé družstvo TJ Sokol Prievidza družstvo B a tak sa na domácej pôde konalo prievidzské finále,“ povedal pre Prievidza24 tréner Ľudovít Škultéty.

Víťazstvo patrí Sokolom

Prievidzskí džudisti skupiny A zvíťazili nad svojimi kolegami z B družstva. „Tento turnaj mal vynikajúcu atmosféru, samotní pretekári sa povzbudzovali a hecovali k dobrým výkonom, pričom rozhodoval každý bod,“ povedal Škultéty. Podľa neho to bola dobrá skúsenosť pre tých najmladších s cieľom začleniť ich do kolektívu, do družstva, keďže v ich vekovej kategórii nemali doposiaľ súťaž družstiev.

"Na záver môžem povedať, že ma teší fakt, že sa obe družstvá stretli vo finále a dokázali sa nádherne pobiť, samozrejme v rámci pravidiel. Organizačne mi s turnajom výrazne pomáhali naši starší pretekári, ktorí boli ešte donedávna vo veku najmenších štartujúcich. Teraz sú to už veľkí 17 – 18 roční chlapci. Je skvelé, že pretekári mali podporu aj v starších džudistoch z klubu. V neposlednej rade poďakovanie patrí aj všetkým ostatným, ktorí pomohli a prispeli k organizácii tohto podujatia,“ dodal na záver Ľudoví Škultéty.

Výsledky turnaja O POHÁR PRIMÁTORKY mesta PRIEVIDZA – KRAJSKÝ POHÁR MINI ŽIAKOV družstiev v DŹUDE:

1.miesto: TJ SOKOL Prievidza, družstvo A – Danko DIKO, Viktor KOŠŤÁL, Jaroslav PÍŠ, Matúš MATIAŠ, Mário KLOPAN, Adam SADLOŇ
2.miesto: TJ SOKOL Prievidza, družstvo B – Matúš OLLER, Miloš OLLER, Nicolas HOMOLA, Adam ŠÍPALA, Evka BAČOVÁ, Lukáš MITAŠ
3.miesto: JC Dubnica nad Váhom
4.miesto: JC ZŤS Martin
5.miesto: JC Sparta Považská Bystrica
6.miesto: Slávia ŽU Žilina
7.miesto: Judo San Kysucké Nové Mesto

Foto: TJ Sokol Prievidza

Judo Sokol Prievidza
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM