Katarína Vlčková Kultúra

Prievidzské mestské dni sú za dverami: TOTO si nenechajte ujsť!

Už o pár dní začne v Prievidzi veľká kultúrna slávnosť. Prievidzské mestské dni budú plné hudby, tanca a umenia. Tešiť sa môžete aj na obľúbenú Uličku ľudových remesiel. Prečítajte si, aký bude program...

Ilustračný obrázok k článku Prievidzské mestské dni sú za dverami: TOTO si nenechajte ujsť!
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk

Námestie slobody sa v dňoch 15. – 17. mája zaplaví bohatým kultúrnym programom. Nebude chýbať trh s obľúbenou Uličkou ľudových remesiel, ktorá bude obohatená o program materských, základných, základných umeleckých škôl a denných centier. Vystúpenie s názvom Malí i veľkí umelci nášho mesta odštartuje vo štvrtok od 10:00 a taktiež v piatok. Čaká na vás mnoho hudby, takže zabávať sa bude až do rána.

Divadlo A a Divadlo Shanti vás vo štvrtok prevedú históriou a jej zaujímavými momentmi. Scénky História v pohybe sa budú hrať od 10:00 do 12:00 opäť priamo medzi návštevníkmi, ako tomu bolo aj minulý rok.

Slávnostné otvorenie

Slávnostné otvorenie Prievidzských mestských dní začne v piatok o 16:30. Tešiť sa môžete aj na divadelnú inscenáciu Svätopluk a Slovanské bohyne v znamení troch prútov, ktorou si uctia 1 120 výročie úmrtia Svätopluka. Opäť čaká na návštevníkov široká paleta hudobného a tanečného programu. Vystúpi zoskupenie Akordenika, SZUŠ Xoana, TS Fantastic a na záver je pripravená zábava až do rána so skupinou Forever Music Band.

Hudobná sobota

V sobotnom programe vystúpia aj deti z folklórneho súboru Malý Vtáčnik, hosťom bude detský folklórny súbor Radosť z Banskej Bystrice. Pre malých návštevníkov si Divadlo NatraKy pripravilo scénku Rozprávkami z mlyna. Počas dňa vystúpia aj hudobné skupiny Country Limit Club, Close Harmony Friends, Golem, Elán Tribute a večer si šetrite nohy. Na Oldies Disco vás roztancuje DJ Haliena.

Výstava in memoriam

V rámci Prievidzských mestských dní 2014 si v Art galérii (kino Baník) môžete pozrieť výstavu in memoriam z tvorby akademického maliara, grafika a fotografa Pavla Bleya z Prievidze, s názvom Alfa a omega Pavla Bleya. Významný rodák je autorom napríklad Pamätníka SNP na Banskej a grafít na sídlisku Píly. Vernisáž bude 16. mája o 17:00 a výstava potrvá do 8. júna 2014.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM