Daniel Palacka Iné športy

Prievidzské karatistky na previerke pred MSR: Pozrite ako sa im darilo!

V sobotu 22. novembra sa Slovenská kadetská a juniorská špička stretla na Košickom tatami. Na 2. Kolo Slovenského pohára kadetov a juniorov vycestovalo zo Športovej školy karate Prievidza pri Centre voľného času 5 dievčat.

Ilustračný obrázok k článku Prievidzské karatistky na previerke pred MSR: Pozrite ako sa im darilo!
Zdroj: Dnes24.sk

V kategórii kadetiek si plný bodový zisk zabezpečila Ema Brázdová, keď všetky štyri kolá vyhrala jasným výsledkom 3:0. Do finále sa rovnakým spôsobom prebojovala Nikoleta Merašická. Vo finále však nestačila na aktuálnu Majsterku Európy a klubovú kolegyňu Emu Brázdovú. Brázdová týmto nestratila ani jeden bodom v rebríčku na ME a ani v SP.

Jasnými víťazstvami 3:0 sa do finále juniorskej kategórie prebojovala Ľudmila Bačíková. Vo finále na ňu čakala súperka z Budokanu Zvolen Pešková. „Výsledok 2:1 ne je smerodatný pre výber na Majstrovstvá Európy. Minule zvíťazila Ľudmila, tento raz Denisa, no obe nepredviedli stopercentný výkon. Máme pred sebou ešte dve súťaže, ak sa Ľudmile podarí podať minimálne taký výkon ako na 1. kole Slovenského pohára, víťazstvo a miestenku a ME má vo vrecku,“ dopĺňa k výkonu Bačíkovej trénerka Čierna.

V kategórii mladších dorasteniek sa predstavilu Nikola Jakubechová a Slavomíra Struhárová. „Nikola mala trému, čo jej zväzovalo nohy a nepodarilo sa jej zopakovať výkon z Galanty, kde skončila druhá. Teraz sa musela uspokojiť s piatim miestom, keď prehrala 2:1. Slavomíra získala za siedme miesto dva body, čím si zabezpečila postup na MSR,“ uzavrela Čierna. Okrem súťaže prievidzský karatisti absolvovyli aj deň zdravia, kde predviedli svoj talent množstvu divákov. Vystupovali po boku niekoľkonásobného majstra vo free style Romana Voláka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM